“Вишиванка Підгір’я”

День вишиванки

У відповідності до спільного розпорядження районної державної адміністрації та районної ради «Про організацію та проведення  в Сторожинецькому районі районного свята «Вишиванка Підгір’я», враховуючи вагомий внесок майстрів народного мистецтва у збереження, розвиток, відродження традицій  народного мистецтва і художніх промислів в Україні та з метою популяризації здобутків художників-аматорів і майстрів народного творчості Буковини 21 травня нинішнього року в Сторожинецькому районі проводиться районне свято «Вишиванка Підгір’я».

Згідно зазначеного розпорядження рекомендується працівникам районної державної адміністрації, районної ради, міської, селищної та сільських рад, організаціям та навчальним закладам району 21 травня 2015 року прийняти участь у національних костюмах, одязі з елементами національної  вишивки у заходах районного свята «Вишиванка Підгір’я», в установах культури та у навчальних закладах району провести тематичні виставки, а працівникам організацій, установ та підприємств міста прийняти активну участь у огляді вишитих робіт працівників відповідних установ.

На Центральному майдані м. Сторожинець в цей день о 14:00 год буде організовано виставку декоративно – прикладного мистецтва, майстер – класи із різноманітних видів народного мистецтва (художня вишивка, художнє різьблення, художнє ткацтво, лозоплетіння, бісероплетіння, гончарство) та о 15:00 год буде підведено підсумки і відзначення найактивніших учасників  традиційного районного свята «Вишиванка Підгір’я».

Запрошуємо всіх  жителів та гостей Сторожинецького району прийняти найактивнішу участь  21 травня у заходах традиційного районного свята «Вишиванка Підгір’я», який у цьому році проводиться в рамках всеукраїнської акції «Моя вишиванка».

В рамках свята організовано акцію «Вишиванка в АТО». Пропонуємо всім долучитися до цієї акції передавши  учасниками АТО вишиванки, як оберіг на мир та спокій у нашій країні.

 

 

 

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ