Ознака сучасного світу – гостра боротьба за людські ресурси

У високорозвинених державах не лише створюються умови для розвитку творчих здібностей дітей з раннього віку, а й ведеться відкрита політика переманювання до себе талантів з інших народів.

Питання розвитку творчих здібностей дітей перебуває в центрі уваги колективу педагогів Михальчанського ДНЗ “Пролісок”.

Вже багато років педагоги активно використовують самостійну художню діяльність дітей, як засіб розвитку їх творчих здібностей. Найбільше подобається дітям під керівництвом  вихователів розігрувати творчі ігри, ігри-драматизації та брати участь у різних видах театру, тому досвід роботи закладу з даного питання був презентований на засіданні районного методичного об’єднання вихователів дошкільних закладів району, яке відбулося наприкінці березня.

Учасникам заходу було представлено у виконанні дітей казку “Колобок” на новий лад”, сюжет якої придумали діти разом з вихователем.

Вихованці демонстрували свої вміння придумувати, розігрувати сюжети, виконувати ролі, декламувати вірші. Вихователі Загарія Л.В., Колесник Т.О. поділились досвідом роботи з дітьми та провели майстер-клас з педагогами інших ДНЗ по інсценізації знайомих казок.

Учасники методичного об’єднання були приємно вражені навчально-матеріальною базою, умовами життя і виховання дітей, які при підтримці сільського голови та громадськості створив колектив дошкільного навчального закладу.

На згадку про колектив учасникам методоб’єднання діти подарували свої вироби, а педагоги – зразки наочності для розвитку пізнавальних здібностей дітей.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ