Тиждень дитячої та юнацької книги Банилові-Підгірному

Книга – учитель, книга – наставник,
Книга близький наставник і друг.
Розум, ніби струмок висихає.
Якщо ти випустиш книгу з рук

Книга крокує поряд з людиною все життя. Від вмілого спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання, формуються навички успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві, будується подальше життя людини. Тиждень дитячої та юнацької  книги проводиться з метою популяризації книги та читання, виховання підростаючого покоління засобами книги.

Усі заходи, що проводитимуться в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, мають сприяти активізації розумової діяльності дітей та учнівської молоді, їх духовному та емоційному збагаченню, виховувати любов до Батьківщини, до рідного краю, до своєї сім’ї, формувати громадянську свідомість учнів, інтерес та повагу до культурної спадщини українського народу та світової культури.

Бібліотекарі села Банилів-Підгірний провели тиждень дитячої та юнацької книги, на протязі якого було запропоновано користувачам ряд цікавих та пізнавальних  заходів.

Перший день тижня відзначився великим заходом, святом-виставою “Весняна казка”. Напевно, немає на світі людини, яка б не любила казки, тому всі бажаючі могли завітати в чарівний світ казки.

Розпочала захід бібліотекар Стратейчук Віра Омелянівна презентацією книжкових виставок “Світ книги” і “Книги, що змінили мій світогляд” та оглядом-бесідою “Книга – твій друг, помічник і порадник” для учнів 1-11 класів.

Початком свята стало слово-звернення вчителя початкових класів Абрамчук Алли Сільвестрівни. Вона звернулась до всіх присутніх з закликом “Хто читає – той багато знає”.  Всі присутні потрапили у чарівний світ казки, де хазяйнувала бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівіна, яка зіграла роль Весни.

Вона зустрілась з Зимонькою і вступила в свої права панування, привітавши всіх присутніх, запропонувала пригадати народні звичаї.

Також до всіх присутніх на гостини завітали Теплий вітерець, Сонечко, весняні місяці, а на лісовій галявині розпустились перші весняні квіти і їх найкращий друг – Метелик, який закликав всіх присутніх берегти природу і не рвати квіти.

Діти закликали весну, читали вірші, співали веснянки, танцювали, розповіли про народні традиції зустрічі весни. Свято пройшло цікаво і змістовно.

Бібліотекар Коваль Тетяна Павлівна розповіла малечі про добру, мудру чарівну казку, яка завжди була в пошані і спільно з Оксаною Володимирівною провела цікаву літературну вікторину “Чи знаєте ви казки та їх героїв” і конкурс малюнків “Мої улюблені герої казок”, участь у яких діти прийняли з великим задоволенням.

Протягом тижня маленькі читачі  подорожували сторінками дитячих журналів та газет, приймали участь у конкурсах на кращого знавця прислів’я , приказки та загадки про книгу “Відгадай казку”. Діти завітали на гостини на дитячий ранок “Книги – це ліки, що напувають світ”, де дізнались, що без книги немає життя, немає знань, немає людини в цілому, бо книга – наш найкращий друг .

Учні 5 – 9 класів змагались в літературній грі- подорожі “По морю рядків улюблених книг”, а читачі 10-11 класів завітали до літературної вітальні “Лірична сповідь закоханих сердець”.

Завершився тиждень дитячої та юнацької книги літературно-мистецькою годиною “Літературний калейдоскоп”. Це свято підвело підсумки і визначило переможців.

На протязі тижня дитячої та юнацької книги  бібліотекарі доклали всіляких зусиль, щоб зацікавити учнів і привити в них любов до книги та читання.

Те, що книга – це джерело знань, сьогодні знають навіть наймолодші читачі. Тож відкриваємо чарівні двері у світ книги. Зробити це ніколи не пізно, але краще скористатися цим запрошенням якомога раніше.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ