Вихованці Сторожинецького ЦЕНТУМ за чисте довкілля!

У рамках проведення місячника санітарної очистки та благоустрою ЦЕНТУМ активно долучився до проведення даного заходу. Вихованці гуртків взяли активну та безпосередню участь у Дні благоустрою територій навчальних закладів та населених пунктів, під час якого прибирали території парків та скверів, ліквідовували несанкціоновані сміттєзвалища, впорядковували дитячі та спортивні майданчики, вулиці, тощо.

Дошкільнята-екологи зрозуміли, що жива природа – це все, що нас оточує, чим ми дихаємо і живем. Ніщо так не виховує бережне ставлення до природи, як діяльність дітей в поєднанні з короткими бесідами, а також особистий приклад дорослих.

Вихованці Сторожинецького ДНЗ №7, на базі якого працюють гуртки ЦЕНТУМу під керівництвом Токарюк О.Є., на території садочку висадили молоді дерева: 10 туй, 15 берез, 2 молоді ялинки та взяли участь у оформленні квітника, де були висаджені багаторічні кущі та квіти, за якими тепер діти самостійно доглядають.

До акції приєднались також вихованці гуртка, що діє на базі Кам’янського ДНЗ “Сонечко” під керівництвом Юрческу А.В. Наполегливо працювали гуртківці на дослідній ділянці біля садочку, де було висаджено цибулю, картоплю ранніх сортів, кріп, петрушку, моркву. Було приведено в належний стан квітники на території садка.

Вихованці  гуртка “Художня  кераміка” (керівник Васелович О.Р.) провели акцію по прибиранню берегів річки Сірет від побутового сміття.

Гуртківці, які займаються на базі Банилово-Підгірнівської гімназії (керівники Кривко А.В., Карпюк Н.В.), прибрали опале гілля та привели в належний санітарний стан прилеглу територію гімназії.

Слухачі еколекторію при Михальчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництмо Димнич О.В. взяли участь у прибиранні пришкільного парку.

Юннати з Череської ЗОШ І-ІІ ст. під керівництвом Волощук Я.-К.М., Луканюк Д.І. подбали не тільки про чистоту пришкільної території, а й біля місцевого Храму.

Всі учасники весняної толоки попрацювали плідно та згуртовано, сповнені прагнення духовного очищення в очікуванні Великодніх свят.

Участь у заходах щодо благоустрою – це не тільки чудова можливість прибрати своє місто, село, обійстя, але й завдання кожного мешканця нашого краю і надалі зберігати його чистим.

Гуртківці закликають: “Давайте всі разом підтримаємо чистоту на озері, річці, на вулицях, у дворах, парках, скверах та помешканнях нашої неповторної Сторожинеччини! Як гарно там, де чисто!”

Юні екологи й надалі будуть дбати про чистоту навколишнього середовища своєї маленької Батьківщини.

Джерело: Сторожинецький ЦЕНТУМ

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ