Школярам розповіли про волонтерів Червоного Хреста

Вчора, 12 квітня 2017 року, в рамках місячника Червоного Хреста у Сторожинецькій ЗОШ І-ІІІ №1 відбулася зустріч учнів 9-11 класів із колишнім волонтером Товариства Червоного Хреста України Максимом Пансиком, який провів із учнями пізнавальну бесіду про діяльність Червоного Хреста в Україні.

З школярами обговорили історію виникнення і становлення Червоного Хреста, міжнародне гуманітарне право, основні принципи діяльності ЧХ, складові Міжнародного руху ЧХ і їх функції, діяльність Червоного Хреста в Україні, патронажну медсестринську службу, донорство, першу домедичну допомогу, психосоціальну підтримку.

Окремо розповіли про те, як учнівська молодь може долучитись до діяльності Червоного Хреста, а саме стати волонтером Молодіжного Волонтерського Руху Червоного Хреста в Україні.

Учні отримали пояснення понять “волонтерство” і “волонтер”, розібрали різницю між волонтером ЧХ, волонтером ЗСУ і волонтером інших організацій, а також дійшли до висновку про потребу дотримання волонтером ЧХ базових принципів організації.

Зустріч отримала позитивні відгуки, більшість учнів виявили бажання пройти інструктаж з ПДД, а деякі учні зазначили, що мають бажання стати волонтерами ЧХ.

Категорія: Освіта Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ