Сторожинецьку бібліотеку відвідав директор Міжнародного фольклорного фестивалю “Буковинські зустрічі”

Швейцарією Сходу – цим іменем називають Буковину та її мешканців ще з 19 століття з огляду на велике вміння гармонійного співжиття різних народностей, для яких толерантність та добросусідство стало нормою, означали відкритість до іншої людини. Цю землю здавна населяли багато націй. Її першими мешканцями були українці та румуни, а в різні періоди сюди мігрували німці, євреї, поляки, угорці, вірмени, росіяни-старовіри та інші нації. Багатонаціональна Буковина була винятковим регіоном Європи, тут ніколи не було серйозних міжетнічних суперечок.

З презентацією на тему походження поселень «чадецьких гуралів» на території Буковини до читального залу Сторожинецької районної бібліотеки навідався Збігнєв Ковальський – директор Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі», етнограф Пільського дому культури.

Численні відвідувачі бібліотеки, які були присутні на зустрічі (представники польської національної меншини Сторожинецького району, керівництво органів місцевого самоврядування, бібліотечні працівники, читачі районної бібліотеки) збагатили знання з історії свого краю. Закоханий у Буковину і буковинців пан Збігнєв Ковальський ретельно досліджував архівні документи, матеріали друкованих видань та Інтернет ресурси і дуже цікаво наочно продемонстрував свою працю присутнім. А оскільки п. Ковальський є ще й фундатором та директором фестивалю «Буковинські зустрічі» з 1990 року, присутні дізнались і про історію виникнення фестивалю, його щорічні дійства та плани на майбутнє.

На зустрічі були присутні керівники району: голова районної державної адміністрації Ярослав Бартош, голова районної ради Іван Лосік, голова Сторожинецької об’єднаної територіальної громади Микола Карлійчук.

Звертаючись до присутніх, керівники висловили слова подяки до організаторів зустрічі, зокрема до папа Ковальськи, та зазначили, що такі зустрічі сприятимуть співробітництву в культурній галузі, збереженню і популяризації традицій, оскільки наш район багатонаціональний та полікультурний.

Джерело: Сторожинецька ЦРБ

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ