Сторожинецька музична школа відзначила свій 60-річний ювілей

В п’ятницю, 12 травня 2017 року, свою поважну річницю від дня створення відсвяткувала Сторожинецька музична школа – навчальний заклад, що пройшов довгий і насичений шлях, аби стати справді еталонною школою естетичного виховання.

На святкування 60-річного ювілею школи завітали численні випускники, учні та їхні родини, працівники освітніх і культурних закладів та установ, директори, які працювали у різні роки, в тому числі і перший директор Василь Аксентійович Гребенюк, директори шкіл області, представники влади та багато інших гостей.

Було багато подарунків, квітів і теплих слів, оплесків і словесних подяк. В ході концерту неодноразово зазначалось, що школа позитивно вплинула на підростаюче покоління та дала путівку в життя багатьом талановитим учням.

Сьогодні серед випускників закладу є відомі в Україні та за її межами музиканти. За 60 років школа випустила близько 1200 учнів, серед яких професійні музиканти, неодноразові лауреати обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів.

Кожен четвертий випускник обрав музику своєю професією. Цікаво, що більшість викладачів школи є її колишніми вихованцями.

Приємним подарунком для школи став візит її колишнього вихованця, а нині народного артиста України, композитора Мар’яна Гаденка, який привітав колектив з ювілеєм та вручив кращим учням з багатодітних сімей грошові премії.

Також до школи завітали випускники різних років. Гарячими оплесками зал вітав виступи Василя Бендаса, Олесі Франків, Кості Бобу, тріо флейтисток у складі випускниць Луканюк Катерини, Зеленюк Тетяни, Адамович Анни, музичне вітання від викладачів школи Александрюк Людмили, Подольського Дмитра, Світловської Олени.

З нагоди свята викладачів та вихованців школи привітали заступник Сторожинецького міського голови Петро Брижак, головний спеціаліст відділу культосвітніх установ, мистецтв та кіно управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Сорокоумов, перший заступник Сторожинецької районної державної адміністрації Діана Ковальчук, заступник голови Сторожинецької районної ради Володимир Філіпович.

Також зі святом присутніх вітали начальник відділу культури, національностей і релігій Сторожинецької районної державної адміністрації Ірина Давидчук, директор ЦРБ Іванна Лугіна, голова ради директорів Галина Плав’юк, директори музичних шкіл області – Ольга Максименко, Назарій Бусуюк, Владислав Нагірний та попередній директор школи Світлана Репало.

Почесні гості вручали грамоти, вітальні листівки, відзнаки, подарунки викладацькому складу школи та її очільнику Тетяні Іонуц. В свою чергу пані Тетяна подякувала владі за тісну співпрацю та всебічну підтримку, а також слова подяки звучали на адресу батьків, викладачів, консультантів школи, викладачів-методистів Чернівецького училища мистецтв Людмили Мартинюк, Олени Світловської, Петра Кравчука.

За щедрі подарунки з нагоди свята, директор подякувала спонсорам, шанованим людям міста – Володимиру Коржану, Олександру Кривко, Надії Капітулі, Юрію Апостолюку, Василю Ілько, Василю Приказці, Віталію Манілічу.

Вихованці музичної школи та її викладачі подарували глядачам неперевершений концерт та океан позитивних емоцій!

Категорія: Важливо Відео Культура Фото
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ