В “Юності Підгір’я” відбулася зустріч з братами Капрановими

Вчора, 25 травня 2017 року, у Сторожинці відбулася неординарна подія – до міста завітали відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі Віталій та Дмитро Капранови.

У центрі естетичного виховання “Юність Підгір’я”, де відбувалася зустріч, зібралися численні шанувальники пера братів Капранових – очільники районної та місцевої влади, школярі місцевих навчальних закладів, працівники бібліотек району та клубних закладів та інші поціновувачі їхньої творчості.

Під час розмови з присутніми у залі, брати Капранови презентували свої творчі здобутки, зокрема останній роман “Забудь-річка”, “Щоденник моєї секретарки”, “Я like Україну”, “Мальована історія Незалежності України”, “Веселих свят”, “Кобзар 2000”.

Презентувавши свою творчу діяльність, автори розповіли про дослідження історичних фактів, які висвітлювалися в тій чи іншій книзі, та про роботу в тандемі над створенням своїх шедеврів. Детально зупинилися на презентації книги “Забудь-річка”: мова йшла про роботу над мемуарами червоноармійців, над архівними документами та напрацюваннями місцевих краєзнавців. Слухачі дізналися про ідею написання роману, в основу якого лягла жива історія їхніх родин.

У своїй розмові брати Капранови зауважили, що бібліотеки є осередками збереження культури народу, виховують культуру всередині кожного з нас і навчають розділяти добро і зло, тобто там, де є добро, там немає війни. У світлі сьогоднішніх подій, зокрема впровадження реформи децентралізації, потрібно правильно розуміти процес оптимізації, який передбачає не скорочення бібліотек, а перерозподіл функцій та їхнє осучаснення.

Ця півторагодинна зустріч пройшла як одна мить, адже письменники настільки вміло володіють аудиторією, що заповнили собою кожен куточок залу і своєю щирістю і простотою проникли у душу кожного.

По завершенні зустрічі у багатьох присутніх виникло бажання прочитати презентовані книги і, оскільки авторами було запропоновано придбати за символічну плату їхні книги з автографом, до сцени швидко вишикувалася черга бажаючих ближче познайомитись з письменниками та придбати книги. Мимоволі спілкування продовжилося ще на деякий час, адже у кожного з нас залишилися певні враження, які хотілося висловити, виникали певні запитання, на які хотілося отримати відповіді.

Джерело: Сторожинецька районна бібліотека

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ