В Нижніх Петрівцях презентували нову книгу Іллі Попеску

В приміщення Нижньопетрівецької сільської бібліотеки-філії №17 відубался презентаці нової книги нашого краянина, почесного громадянина села, доцента філологічного факультету ЧНУ Іллі Васильовича Попеску. Днями він випустив нову книгу “Сторінки життя випускників кафедри румунської та класичної філології Чернівецького університету (1959-2013)”.

Презентацію почали з виставки книг, газет, фотографії з життя нашого видатного земляка, яку підготували бібліотечні працівники села.

На початку зустрічі директор місцевого будинку культури Лариса Попеску-Кедик присвятила вірш Іллі Попеску. Дві учениці місцевої школи декламували вірші Лариси Кедик, присвячені рідному селу, нашим відомим особистостям. У своєму виступі пан Ілля Попеску розповів історію написання книги, подякував всім людям, котрі йому допомогли в тому, щоб книга побачила світ.

Серед запрошених на презентацію була і одна з героїнь нової книги, вчителька румунської мови та літератури Нижньопетрівецької середньої школи Олена Бурла, яка говорила про роль книги в житті людини, про нову книгу та подякувала авторові за його велику роботу.

Слова вдячності почув автор і від інших присутніх, зокрема від голови сільської ради Георгія Федоряна, вчителя місцевої школи Валерія Змошу, зав.клубом хутора Аршиця Наталії Кобель, соціального працівника Олени Попеску, активіста села Констянтина Скіпора, виховательки Віолети Попеску та інших.

Серед запрошених була і старша сестра пана Іллі Попеску, колишня репресована та реабілітована Аурора Опаіц, яка в своєму виступі говорила про те, що великі люди частіше всього є виходцями з села.

Жителі Нижніх Петрівців подякували нашому відомому краянину за ту велику роботу, що він зробив та побажали нових успіхів, нових книг та міцного здоров’я!

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ