ДПІ інформує: ліки без ПДВ, ліцензії

ДПІ

Для зручності суб’єктів господарювання та громадян, які телефонують до Контакт-центру ДФС з мобільних телефонів, розглядається можливість впровадження єдиного мобільного номера для абонентів мобільного зв’язку Лайф, Київстар та МТС-Україна, із збереженням існуючого багатоканального номера Контакт-центру ДФС. Вартість дзвінків до Контакт-центру ДФС на такий номер здійснюватиметься відповідно до встановлених тарифів зазначених операторів мобільного зв’язку.

Для визначення думки суб’єктів господарювання та громадян щодо доцільності впровадження єдиного мобільного номера для отримання інформаційно-довідкових послуг Контакт-центру ДФС, на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України у розділі «Опитування» розміщено питання та варіанти відповідей.

Термін проведення опитування – з 22 травня до 15 червня 2015 року.

Просимо взяти участь та висловити свою думку.

Лікарські засоби та медичні вироби тимчасово звільнені від ПДВ

Лікарські засоби та медичні вироби тимчасово звільнені від ПДВ

Тимчасове, до 31 березня 2019 року, звільнення від податку на додану вартість операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів та медичних виробів та операції тільки першого постачання лікарських засобів, медичних виробів на митній території України імпортером або виробником передбачено Законом України від 09.05.2015 № 332-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів».

Законом уточнено, що перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, та порядок ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Також відповідно до внесених змін передбачена відповідальність платників у разі нецільового використання наданої пільги в оподаткуванні лікарських засобів та медичних виробів.

У разі порушення цільового використання лікарських засобів та медичних виробів, що ввозяться на митну територію України та/або постачаються на митній території України відповідно до цього пункту, платник податку зобов’язаний збільшити податкові зобов’язання за наслідками податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму податку на додану вартість, що мала бути сплачена в момент ввезення (нарахована в момент постачання) таких лікарських засобів та медичних виробів, а також несе відповідальність відповідно до законодавства.

Як враховується площа торгових об’єктів (кіосків) для отримання ліцензії?

Як враховується площа торгових об’єктів (кіосків) для отримання ліцензії на алкогольні напої, в т.ч. і пиво?

З 1 липня 2015 внесено зміни до Закону №481, в т.ч. і у визначення місця торгівлі, в якому було визначено обмеження по торгівельній площі при здійсненні торгівлі алкогольними напоями.

А саме: місце торгівлі – місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв (крім пива)- торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

Актуально під час «гарячої лінії» - про адміністрування податку на додану вартість

Актуально під час «гарячої лінії» – про адміністрування податку на додану вартість

Нещодавно у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області відбувся  черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участі одного із провідних фахівців відомства – начальника управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області Сметанюк Наталії Авер’янівни. Фахівець спілкувалася із бізнесменами регіону на тему адміністрування  ПДВ.

Платникам податків, які виявили бажання отримати достовірну інформацію з перших вуст було роз’яснено норми податкового законодавства щодо питань оподаткування податком на додану вартість, порядок нарахування податкових зобов’язань та формування податкового кредиту. Найактуальніші запитання та відповіді наводимо нижче для широкого кола зацікавлених осіб за посиланням : https://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/199209.html

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ