Семінар по мовних таборах в гімназії

Мовні табори

26.05.15 р. в Сторожинецькій гімназії відбувся обласний семінар по питанню організації мовних літніх таборів. На семінарі були присутні вчителі англійської мови з шести районів Чернівецької області. Вела зустріч Петровська Юлія Борисівна, вчитель англійської мови Сторожинецької районної гімназії. В березні цього року Юлія Борисівна була на триденному семінарі в столиці з приводу організації мовних літніх таборів, який провів Корпус Миру в Україні.

Семінар

“Цього року дуже актуальне завдання уряду – при вивченні іноземної мови потрібно організовувати мовні літні табори при навчальних закладах. – розповідає Юлія Борисівна. –  Мовні табори – це літні табори відпочинку для дітей, в яких додатково кожен день є заняття, на яких діти в невимушеній обстановці вивчають іноземну мову. В таборі дитина зацікавлюється і це дозволяє поліпшити та вдосконалити знання тієї чи іншої мови. На семінарі розглядалось питання правильності організації роботи літніх мовних таборів. Загалом захід пройшов на високому рівні, всі залишилися задоволені.

Семінар

Також на семінар ми запросили учня Сторожинецької районної гімназії Шульгіна Олександра, який протягом року навчався та проживав в Сполучених Штатах Америки, як переможець програми FLEX. FLEX(FutureLeaderEXchange) – це програма по обміну для учнів певної вікової категорії за підтримкою американського уряду, яка надає можливість учням країн СНД навчатись та проживати в американській родині в Сполучених Штатах Америки. Олександр поділився своїми враженнями щодо проведеного року в Америці (з серпня по травень). Із вражень лише позитивні. Цей рік був дуже насиченим для Олександра.

Семінар

На мою думку, такий досвід дає дитині якісь перспективи, вона починає зовсім по іншому відноситися до життя. І це доводить, що якщо є бажання – то є спосіб це зробити. Саша дуже хотів вивчити англійську мову, дуже хотів побувати закордоном, навчатися, і ось коли почув про таку програму, він прийняв в ній участь і став переможцем. “

Семінар

“Рік тому, взагалом випадково, я почув про можливість навчатись в США. – ділиться досвідом Олександр. – Для цього мені потрібно було брати участь в трьох турах програми FLEX. Перший тур був на рівень знання англійської мови, другий тур був на перевірку моїх здібностей знаходити спільну мову з людьми, працювати в колективі, вирішувати певні проблеми в житті, а вже от третій, фінальний, тур був більш як співбесіда, на якій я повинен був проявити свої лідерські якості та пояснити чому саме я повинен навчатись та проживати в Сполучених Штатах Америки.

Семінар

Я пройшов всі 3 тури і вже в середині травня був повідомлений телефонним дзвінком з Києва з офісу FLEX, що мені надається можливість навчатись в США. І вже 5-ого серпня я сів на літак з курсом на США, штат Мічіган. Там я проживав в американській сім’ї та навчався в американській школі. Перший день в школі, та й навіть перший місяць, був дуже не звичним та цікавим для мене, тому що навчання в нас, в Україні, і в Сполучених Штатах є цілковито різним. З першого ж дня я вирішив грати в американський футбол і вже після першої ігри я зрозумів, що американський футбол є
моїм улюбленим спортом. Там я отримав диплом про закінчення американської школи. Загалом цілий рік пройшов дуже цікаво: багато нових вражень, знань, друзів, а також безцінний досвід в перебуванні в новому суспільстві, в пристосуванні до нових умов та англійській мові. Було круто!:)”

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ