Термін подачі інформації про власника продовжено

Цент надання послуг

Термін подачі інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи (так званої форми № 4) для юридичних осіб продовжено на 4 місяці.

21 травня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України

«Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи».

Цим законом, зокрема, доповнено перелік юридичних осіб, яких законодавець не зобов’язує подавати державному ресторатору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи. А саме, це  релігійні організації, державні та комунальні підприємства. Крім, того таку інформацію не подають політичні  партії, творчі спілки та їх територіальні осередки, адвокатські   об’єднання,   торгово-промислові  палати,  державні органи, органи місцевого самоврядування та їх асоціації.

У разі відсутності у юридичної особи кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) – юридична особа, подаються відомості про його відсутність.

Термін подачі інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи (так званої форми № 4) для юридичних осіб продовжено на 4 місяці до 25 вересня 2015 року.

Упродовж цього терміну  реєстраційна картка форми № 4  не подається юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи, і якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками. У цьому випадку учасники – фізичні особи є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юридичної особи.

Щодо громадських організацій, то необхідно повідомити, що відповідно до Закону України «Про громадські об’єднання» внесено зміни і громадські об’єднання зобов’язані зберігати і регулярно оновлювати інформацію, достатню для ідентифікації згідно з вимогами закону кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) громадського об’єднання, а також надавати її державному реєстратору у випадках та в обсязі, передбачених законом. Ця інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Розкриття інформації здійснюватиметься шляхом внесення такої інформації:

  • при створенні юридичної особи — до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи (форма № 1, 2).
  • для зареєстрованих юридичних осіб — до реєстраційної картки про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в єдиному державному реєстрі (форма № 4).

За ненадання інформації про вигодоодержувачів (кінцевих бенефіціарних власників (контролерів)) передбачена адміністративна відповідальність, а саме:

Відповідно до статті 166 11 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання юридичною особою державному реєстратору передбаченої Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи – тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот (5100 грн.) до п’ятисот (8500 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За більш детальною інформацією звертатись за телефоном 2-12-49.

Джерело: начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції Філіпович Неля Яковлівна

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ