Жителі Великокучурівської ОТГ вимагають ремонту доріг у громаді

Ні пройти, ні проїхати. Ями завдовжки понад 2 метри і завглибшки 30 см – це про дороги у селі Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області. Мешканці Великокучурівської ОТГ б’ють на сполох – потрібно негайно ремонтувати дорожнє покриття.

Терпець у людей увірвася і сьогодні вони організували Збори громади, але до перекриття руху на дорозі, яке планувалося вчора, не дійшло.

Кілька десятків жителів Великокучурівської громади вийшли на перехрестя біля тракторної бригади, аби запитати у голови громади, представників Укравтодору та Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, коли ж нарешті в селі ремонтуватимуть дороги.

Охорону громадського порядку забезпечували працівники Сторожинецького райвідділу поліції. На Збори громади прибули голова Великокучурівської громади Василь Тодеринчук, заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Юрій Бучка, заступник директора ДП “Чернівецький облавтодор” Микола Чорненький, заступник голови Сторожинецької районної ради Володимир Філіпович, депутати громади, небайдужі мешканці села.

Жителі громади закидали посадовців питаннями щодо ремонту доріг, чиновники в один голос відповідали: “першочергово ремонтуються дороги державного значення, а потім уже місцевого”.

Щоправда, на питання людей, скільки грошей за останні роки було виділено Службою автомобільних доріг в Чернівецькій області на дороги у Великокучурівській громаді, жодних цифр назвати не могли. Натомість, депутат Великокучурівської ОТГ Андрій Гостюк повідомив, що упродовж останніх двох років з бюджету громади на ремонт доріг у селі було витрачено понад 6 млн. грн., підсипка доріг взимку теж відбувалося силами громади.

Він також продемонстрував численні звернення громади до начальника служби автомобільних доріг у Чернівецькій області щодо необхідності проведення ремонту аварійних ділянок дороги, однак у відповідях – лише відписки.

Люди влаштували високопосадовцям екскурсію однією з найбільш аварійних ділянок дороги Чернівці-Глибока, де яма на ямі, заміряли довжину, ширину і глибину ям, які сягають 30 см і більше.

“Завтра, 16 червня 2017 року, приїде спеціаліст з дефектології доріг – огляне найбільш аварійні ділянки, зробить заміри, і вже тоді можна буде приймати якесь рішення”, – запевнив мешканців громади заступник голови Сторожинецької районної ради Володимир Філіпович.

Огляд дороги та спілкування з чиновниками, подекуди на підвищених тонах, тривало понад 2 години. Після цього люди розійшлися, але пообіцяли тримати проблему щодо ремонту доріг на контролі, адже сьогодні якихось конкретних рішень озвучено не було.

“Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Юрій Бучка надав нам таку відповідь сьогодні: “Я конкретно якісь рішення вам озвучити не можу. Я доведу сьогоднішню ситуацію, яка була  на дорозі – огляд, обговорення – до свого керівництва”.

Він запевнив, що завтра приїде дефектолог, який огляне проблемні ділянки доріг, зробить заміри, оцінить приблизно кошторисну вартість цих робіт, і тоді начальник Служби автомобільних доріг разом з головою Великокучурівської громади прийматимуть якісь рішення», – прокоментував підсумки сьогоднішніх Зборів громади депутат Великокучурівської сільської ради Юрій Аксентій.

Якщо ж ситуація не зрушиться з місця,  громада села піде далі – активні мешканці та депутати разом з начальником служби автомобільних доріг області підуть на прийом до краєурядника Буковини Олександра Фищука.

“Громада не зупиниться, бо дорога в аварійному стані і несе велику небезпеку для наших громадян”, – заявив депутат Великокучурівської сільської ради Юрій Аксентій.

Галина Єреміца

Категорія: Важливо Новини району Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ