Самі собі творимо владу. Ефективне управління об’єднаними територіальними громадами через самоорганізацію населення

“Самі собі творимо владу. Ефективне управління об’єднаними територіальними громадами через самоорганізацію населення” – під такою назвою нещодавно у конференц-залі Українського Народного Дому у Чернівцях відбулась підсумкова конференція за проектом Ресурсного центру підтримки місцевої демократії.

У конференції взяли участь: Михайло Павлюк – перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації, Андрій Крупник – керівник Аналітичного центру – заступник голови Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, Ігор Бабюк – керівник Чернівецького ресурсного центру підтримки місцевої демократії, Ірина Гайдучик – керівник Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Дмитро Сірман – голова ГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення Чернівецької області».

Також до участі у роботі конференції долучилися бібліотечні працівники обласної книгозбірні, директори Сторожинецької, Хотинської, Глибоцької ЦБС, бібліотекарі населених пунктів ОТГ – Великий Кучурів, Рукшин та Волока.

На конференції присутні обговорювали наступні питання: як організувати належну роботу органів управління ОТГ; як вести діалог між радою громади та органами самоорганізації населення; важливість розробки стратегії, програми розвитку громади; необхідність нормативно-правового забезпечення діяльності в громадах; організація моделі бібліотечної мережі в умовах ОТГ.

Робоча група, в якій працювали і бібліотечні працівники, розробляла пропозиції щодо організації моделі бібліотечної мережі в громадах і через ГО «Комітет виборців» будуть подаватись на розгляд профільних комітетів Верховної ради та Міністерство культури України.

Учасники конференції висловили сподівання на те, що реформа децентралізації, яка вже два роки як стартувала в Україні, отримає необхідне правове забезпечення і будуть розроблені необхідні правові документи, які будуть регулювати механізми правильної організації роботи в ОТГ.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ