Жителі Верхніх Петрівців вагаються, чи приєднуватися до Сторожинця

Збори в Верхніх Петрівцях

Сьогодні, 21 липня 2017 року, в Верхніх Петрівцях відбулися збори активу села щодо добровільного об’єднання громад в цілому та приєднання до Сторожинецької громади зокрема.

Сторожинецька міська рада на минулій сесії прийняла рішення звернутися до навколишніх сіл з пропозицією дооб’єднатися. Поки що свою згоду дала тільки жителі Старої Жадови, які після минулорічного об’єднання громад в районі опинилися ізольованими – з однієї сторони Сторожинецька громада, а з іншої – громада Лукавців Вижницького району.

З Верхніми Петрівцями ситуація інша – біля них є ще Нижні Петрівці, Ропча, Буденець та Череш, які ні з ким поки що не об’єдналися, тому петрівчани задумалися – чи формувати свою громаду, чи доєднуватися до міста.

Ці та інші питання мали обговорити сьогодні на сходці села, яка, зі слів жителів, не проводилися вже біля 7 років. Сільський голова не забажав проводити збори та виїхав в невідомому напрямку, не попередивши людей, що збиралися біля сільської ради.

Таке ігнорування з боку керівництва не завадило прийняти рішення зібрати наступного тижня максимальну кількість селян для обговорення процесу децентралізації та прийняття рішення – йдуть Верхні Петрівці до Сторожинця чи будуть намагатися сформувати власну громаду з навколишніми селами.

Категорія: Важливо Відео
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ