Центр національного відродження шукає родичів лицарів УПА для вручення нагород

Нагорода лицарів УПА

“Координаційна рада з вшанування пам’яті нагороджених Лицарів ОУН і УПА” та Центр національного відродження в рамках роботи Світового ювілейного оргкомітету з відзначення 75-річчя створення УПА займається пошуком та ідентифікацією нагороджених та іхніх родичів, виготовленням відзнак, супровідних документів і підготовкою урочистих заходів з врученням нагород.

Нагороди повстанців, які є іменними та пронумерованими, зараз науковці намагаються вручити нащадкам загиблих за волю України.

В списку Лицарів ОУН і УПА, що народилися у Чернівецькій області, є житель Старої Жадови Сторожинецького району – Тодорюк Михайло Дмитрович (“Весна”, “Степан”, “Павло”, “Невидний”), 1902 р.н.

З 1939 року вступив в ряди ОУН. Був в’язнем румунських тюрем. Після чого, з 1944 по 1948 рік, незважаючи на повинну в 1945 році, виконував обов’язки господарчого референту Путильського районного проводу ОУН та Буковинського обласного проводу ОУН.

В 1948 році загинув у сутичці з опергрупою Вижницького РВ УМДБ році біля села Багна Вижницького району, прикриваючи відступ побратимів. Того ж року Михайло Дмитрович був представлений до нагородження Бронзовим хрестом Заслуги.

Якщо ви є родичем Михайла Дмитровича або знаєте когось з наближених до них осіб, прохання зв’язатися з координатором Центру національного відродження: Андрій Кухарук, тел. (095) 338 82 27,

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ