В Сторожинці у Сіреті виявили протитанкову міну часів Другої світової війни

Вчора, 3 серпня 2017 року, на пульт ДПРЧ-12 від чергового Сторожинецького райвідділу ГУ НП поступило повідомлення, що в Сторожинці по вул. Богдана Хмельницького, 34 в річці Сірет біля берегу місцевий мешканець під час купання виявив підозрілий вибухонебезпечний предмет.

Сьогодні на місце прибула група піротехнічних робіт ДСНС у Чернівецькій області, яка визначила, що це була протитанкова міна часів Другої світової війни. Провівши додаткове обстеження території за допомогою металошукача, біля 12:00 рятувальники забрали небезпечну знахідку для знешкодження.

Весь час, з моменту відколи виявили небезпечну знахідку і до приїзду саперів, на місці чергувала поліція.

Спеціалісту-піротехніку довелося спускатися в воду та нести міну достатньо далеко до спецавтомобіля, оскільки під’їхати ближче не було можливості.

ДСНС звертається до громадян з проханням – при виявленні підозрілих предметів, ні в якому разі не торкатися їх, а викликати спеціалістів за телефоном “101” або “102”. 

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ