Минає 183 роки з Дня народження Буковинського соловія Юрія Федьковича

Юрій Адальбертович Федькович – великий майстер повісті і новели, творець дитячої і народно-популярної літератури, захисник народної української мови, української школи, співець племені гуцулів, популяризатор його пісні, казки, легенди, його борців, народних героїв, співець краси його природи, голубого неба, бурхливих рік і таємничих гір. Сам Юрій Федькович писав: «Моє щастя в Буковині, у горах, а коли не в горах, то все-таки в Буковині, межи Дністром та Прутом»

У ці серпневі дні ми традиційно збираємося біля пам’ятника нашого славетного земляка, великого патріота України, письменника Юрія Федьковича. Минає 183 роки з того часу, коли на світ з’явився борець за кращу долю свого народу. Всі ми любимо, пам’ятаємо і шануємо Юрія Федьковича, бо пам’ять про нього збагачує наше життя, формує національну свідомість всіх громадян України.

Покладанням квітів до підніжжя пам’ятника вшанували славетного буковинського письменника очільники районної та міської влади, у виконанні працівників РБНК лунали поетичні твори Юрія Федьковича, працівники районної бібліотеки представили книжкову виставку «Буковинський Кобзар».

Ми вшановуємо «Буковинського соловія» не тільки як великого письменника, але і як громадського діяча, бо саме завдяки наполегливості таких, як Юрій Федькович ми маємо сьогодні незалежну державу.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ