Бібліотека і молодь: пошук, ідеї, майстерність, співпраця

Нещодавно у районній бібліотеці відбувся черговий семінар бібліотекарів району на тему “Бібліотека і молодь: пошук, ідеї, майстерність, співпраця”. На заході порушувалися проблеми сучасної молоді: низький рівень життя, шлюбно-сімейні проблеми, поганий стан здоров’я, зростання соціальних відхилень, втрата ідеалів та роль книги і бібліотеки у вирішенні цих проблем.

З інформацією по темі семінару виступила начальник служби у справах дітей Сторожинецької РДА Косован Н.М. Консультації надали директор Сторожинецької ЦБС Лугина І.Г., методист Радченко І.А., провідний бібліотекар Цурик М.І.

Практична частина семінару була присвячена районному етапу конкурсу “Бібліотека – перший крок до успіху”, де 16 бібліотек представили слайд-презентації в різних номінаціях, а саме: 13 бібліотек – в номінації “Моє бібліотечне портфоліо”, одна бібліотека – «Моя бібліотека у віртуальному просторі» (с. Банилів-Підгірний), ще одна – «Я захищаю свій проект» (с. Нижні Петрівці), «Неординарний масовий захід» (с. Ропча). Всі представлені роботи вразили високим рівнем професіоналізму, індивідуальним творчим стилем, інноваційним підходом до розкриття теми.

Далі бібліотекарі здійснили фаховий візит до бібліотеки-філії №30 в село Старі Бросківці на хутір Черешенька, де всі ознайомились з досвідом її роботи та взяли участь у годині дозвілля «Квітуй у піснях, словах і добрих справах, чарівна молодість моя».

Програма заходу передбачала зустріч з активними читачами бібліотеки Анастасією Кривко та Павлом Чікалом, які розповіли про своє знайомство з бібліотекою та роль книги у їх житті.

Майстер-клас з образотворчого мистецтва провела вчителька місцевої школи з трудового навчання Браткевич Лариса Костянтинівна. Її роботи – живописні картини, витинанки, вироби декоративно-прикладного мистецтва ручної роботи – завжди вражають своєю неповторністю.

Всіх присутніх на заході зачарував виступ отця Валеріана з родиною, їхні духовні і народні пісні – справжній скарб, який кріпить нашу віру, дух і тіло.

 

 

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ