На спільній нараді “дорожної карти” щодо будинку по Чаплигіна, 47а, так і не склали

Спільна нарада

В п’ятницю у залі засідань Сторожинецької райради відбулася зустріч жителів багатостраждального будинку по вул. Чаплигіна, 47а в Сторожинці з представниками мерії, депутатами міськради, спеціалістами Чернівецької ОДА.

Крім жильців на чолі з Іваном Буряком, в залі були присутні заступник голови громади Валерій Абрамчук, начальник транспортно-господарського відділу міської ради Андрій Кухарук, депутати міської ради Олександр Войцеховський, Дмитро Балінов та Микола Гаврилюк, депутати Чернівецької обласної ради Василь Любимський та Василь Палій, а також начальник Управління житлово-комунального господарства Чернівецької ОДА Олександр Левченко, головний спеціаліст юридичного відділу ОДА Владислав Березін, в.о. начальника Управління інфраструктури ОДА Денис Антоняк, заступник директора Департаменту фінансів ОДА Володимир Кіндрат та начальник виробничого відділу Управління капітального будівництва ОДА Олександр Чорней.

Зустріч була ініційована минулого понеділка тимчасовою депутатською комісією для того, щоб можна було почути думки всіх сторін та отримати план дій – “дорожню карту”, – яка дозволить знайти шлях виходу з тупикової, на даний момент, ситуації – на здачу будинку в експлуатацію потрібно більше 2 мільйонів гривень. Ні у жильців, ні у міської ради таких коштів наразі немає.

Після досить бурхливих дискусій учасники наради дійшли до двох потенційних шляхів вирішення проблеми.

В першому випадку недобудову потрібно буде прийняти у комунальну власність Сторожинецької міської ради, яка вже передбачила 200 тис. грн. на гідроізоляцію та водовідведення підвалу, та шукати кошти для закінчення будівництва.

Другий шлях – створення жильцями житлово-будівельного кооперативу та отримання співфінансування від міської ради на вирішення проблем будинку.

Як у одного, так і у іншого варіанту були свої критики та прихильники, тож спільної мови та плану дій на нараді не визначили. Тепер депутатська комісія повинна надати свої висновки на сесію міської ради.

Категорія: Відео Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ