Депутати не задоволені проведенням ремонту в Банилово-Підгірнівській амбулаторії

За кошти інфраструктурної субвенції було заплановано проведення капітального ремонту амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Банилів-Підгірний на суму 1,316 мільйона гривень. Підрядника визначив особисто міський голова Микола Карлійчук і 14 серпня 2017 року мерія перерахувала ТОВ “Агробудналадка” 30% авансу – 394,8 тис. гривень.

Згідно кошторису, крім інших робіт, передбачено було заміна старого даху на металочерепицю “Монтерей” та заміна вікон.

Підрядник мав розібрати 456 м² решетування з дощок та облаштувати металочерепичний дах на нових дошках. На нього мало б витратитися 524,4 м² металочерепиці.

Вчора, 4 вересня 2017 року, до приміщення лікарні завітали депутати Сторожинецької міської ради Тамара Чернявська та Борис Присяжнюк, які виявили, що нова покрівля виконана з профнастилу, а не з металочерепиці, і її встеляють по старому решетуванню, яке місцями вже згнило.

Лаги на даху частково замінили. Згідно кошторису передбачена заміна 15 метрів.

Знадвору видно, що лаги пошкоджені. Можливо, вони згнили.

Металочерепиця “Монтерей”, передбачена згідно кошторису

Профнастил, який встановлюють на дах амбулаторії по факту

Старе покриття даху, демонтоване підрядником

Також виникли запитання щодо якості та вартості встановлених в приміщенні амбулаторії вікон. Згідно кошторису, 1 м² вікна коштує 1,8 тис. грн. 

Для порівняння, середня ціна 1 м² вікна з 5-камерного профілю з подвійним енергозберігаючим склопакетом, що встановлювалися в навчальних закладах громади, менше на декілька сотень гривень.

Оскільки вікна, що встановили в амбулаторії, виготовлені з одного з найдешевших профілів з дешевою фурнітурою, у депутатів виникли питання щодо відповідності їх ДБН В.2.6-31:2016 “Теплова ізоляція будівель”, який вступив в дію 1 травня 2017 року. Тобто, чи відповідає якість та енергоефективність цих конструкцій державним стандартам, оскільки енергетичний паспорт будівлі їм не продемонстрували.

Сьогодні, 5 вересня 2017 року, на місці побувала комісія Сторожинецької міської ради, яка, спільно з старостою села Банилів-Підгірний Маєю Палійчук, технаглядом та депутатами та представниками підрядника, оглянула виявлені недоліки.

За результатами керівник підрядної організації був викликаний до мерії, де його зобов’язали усунути виявлені невідповідності та виконувати роботи чітко згідно складеного та затвердженого виконкомом кошторису.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ