“Ми – діти європейської держави”. Урок патріотизму у Банилово-Підгірнівської гімназії

Є в центрі Європи чудова країна,
Сягає корінням у сиві часи.
І це – незалежна моя Україна,
Тут річки і Карпати, степи і ліси.

“Ми – діти європейської держави” – під такою назвою підготували і провели урок патріотизму у 3 класі Банилово-Підгірнівської гімназії класний керівник Абрамчук Алла Сільвестрівна та бібліотекар сільської бібліотеки №3 Нагорська Оксана Володимирівна.

Метою уроку було поглиблення знань учнів про Україну, формування почуття належності до своєї країни, до її історії та традицій, розуміння того, що Україна європейська держава, а українці члени європейської родини, виховування в дитячих серцях любов та повагу до рідного краю, його традицій, народу.

“Квітуй, мов калина, над плесами вод, Будь в дружбі і праці міцна та єдина. Хай буде щасливим твій вільний народ, Прекрасна моя Україно!” – з такими словами звернулась до всіх присутніх на початку уроку Алла Сільвестрівна.

На протязі уроку

учні знайомились з історією виникнення державних та народних символів України, розповідали що Україна – європейська держава, а українці члени європейської родини, розгадували кросворд, виконували пісні, дивилися відеофільми за темою уроку.

Діти звертались в молитві до Бога, щоб закінчилась війна, щоб мир і спокій запанував в рідній країні, щоб Господь оберігав Україну і українців від лиха і біди.

З великою любов’ю, ніби частинку свого серця, діти вішали на карту сердечка, на яких були написані побажання рідній Батьківщині. Для всіх присутніх прозвучала пісня “Україна – вишиванка” у виконанні Оксани Володимирівни.

Наприкінці свята Оксана Володимирівна представила книжкову виставку “Моя країна – Україна” і провела огляд літератури.

Я всім серцем люблю Україну свою,
Про майбутнє ми дбаєм щоднини:
А в Європу усім ми народом йдемо,
Щоб було якнайкраще людині.

І сьогодні настав вже омріяний час:
Незалежна – бо наша Вкраїна.
Із тризубом і гімном у Євросоюз
Іде наша земля – Україна!

Такими словами і флешмобом “Україна це ти , Україна це я….” закінчився урок. Він був дуже цікавим і пізнавальним для всіх присутніх.

“Україна є частиною Європи. Ми повинні все робити, аби прискорити вхід у європейську співдружність. А це можливо лише за умови, що разом будемо збагачувати Україну, дбати про її авторитет, підвищувати добробут громадян” – зазначали вихователі дітям.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ