Ліквідація наслідків негоди буде вартувати бюджету Сторожинецької громади щонайменше 349 тис. грн.

За наслідками стихії, яка наробила шкоди по Сторожинцю та району, міською радою було сформовано оперативний штаб, що розглядав заяви громадян та випадки пошкодження вітром комунальних установ.

Засідання комісії по ліквідації наслідків негоди у Сторожинецькій громаді

По результатам роботи було скликано Х позачергову сесію Сторожинецької міської ради, де було виділено більше 40 адресних допомог та внесено зміни до бюджету в частині використання коштів резервного фонду, які дозволять відремонтувати пошкоджені дахи будівель, що належать громаді.

Оскільки заяви на надання матеріальної допомоги ще надходять до мерії, то загальну суму, яку можна буде на них розподіляти, збільшили до 150 тисяч гривень.

Рішення про надання одноразової матеріальної допомоги

Вітром було зірвано металопрофільний дах на одному з корпусів ДНЗ №7 “Сонечко”, пошкоджено біля 90 шиферних листів на даху Сторожинецького ліцею, пошкоджено шифер на даху Сторожинецької гімназії, зірвано дах на складському приміщенні методичного центру, зірвано шифер на даху клубу хутора Поляни у Банилові-Підгірному, вирвано віконний блок в амбулаторії Нових Бросківців.

Вітер зірвав дах на одному з корпусів ДНЗ №7

Пошкоджений дах складського приміщення методичного кабінету по вул. Чернівецькій

З будинку по вул. Чаплигіна, 51, було зірвано декілька десятків листів шиферу і значна кількість пошкоджена. Для того, щоб оперативно закрити дах від дощу, одному з заявників було виділено 5 тис. грн. для придбання плівки. Також жителям багатоповерхівки на сесії було рекомендовано створити ОСББ, щоб міська рада могла співфінансувати відновлення даху.

З резервного фонду на ремонт інфраструктури громади на сесії направили 199,6 тис. грн. Разом з матеріальною допомогою постраждалим від стихії в сумі 150 тис. грн. в загальному недільна негода буде вартувати бюджету щонайменше 349 тис. грн. 

Також на сесії було проголосовано за затвердження проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки для ДПРЧ-12 під будівництво пожежного депо по вул. Хотинській в Сторожинці.

Категорія: Важливо Відео Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ