Жителі Банилова-Підгірного вимагали полагодити шкільний автобус

Банилівський автобус

Сьогодні, 21 вересня 2017 року, до приміщення Сторожинецької мерії завітали обурені батьки Банилово-Підгірнівських школярів.

Люди були незадоволені тим, що з початку нового навчального року шкільний автобус дітей до шкіл не возить.

В другій декаді серпня транспорт відігнали на ремонт до ТДВ “Буковина-Авто”. Як розповіли в міській раді, планувалася тільки заміна шин та профілактичний ремонт ходової. В процесі ремонтних робіт виявилося, що автобус потребує капітального ремонту ходової частини та заміни деяких важливих агрегатів, зокрема радіатора, амортизаторів, колісних дисків, ресорних опор тощо.

На автобус встановили передні колісні диски та всі нові шини

Ось на цьому тримався передній амортизатор

Радіатор автобуса був пошкоджений та заклеєний декілька разів

Приварені одна до одної деталі додавали майстрам зайвої роботи

Проблема стала у відсутності запчастин. Таких автобусів марки “ЗиЛ” 2006 року було випущено обмежену кількість, – менше сотні, – з яких 20 було закуплено українськими навчальними закладами більше десяти років тому. Банилово-Підгірнівський – чи не єдиний, який залишився на ходу.

Щоденний пробіг селом згідно маршруту – 72 кілометри. Самі ж жителі говорили, що шкільний автомобіль їхав не тільки маршрутом, а й деколи був задіяний в не зовсім офіційних перевезеннях.

За планом, роботи вартістю біля сотні тисяч гривень мали бути виконані в перші дні вересня. Але трапилася чергова прикрість – до Банилова-Підгірного автобус доїхав і в нього зруйнувався планетарний механізм заднього мосту. Через сильне зношення з шестерні відірвало зуби. Представники ТДВ “Буковина-Авто” приїхали, демонтували механізм та забрали її на ремонт. На сьогодні автобус ще стоїть і дітей не возить.

Батькам приходиться возити школярів власними автомобілями до навчальних закладів, які знаходяться на великій відстані один від одного.

Після спілкування банилівчан з посадовцями міської ради було вирішено винести питання про передачу одного з шкільних автобусів до Банилова-Підгірного на позачергову сесію міської ради, оскільки громада зараз має отримати новий автобус.

Категорія: Важливо Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ