30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Завтра, 30 вересня, відзначається Всеукраїнський день бібліотек, який був встановлений у 1998 році указом Президента України.

Дирекція Сторожинецької районної ЦБС щиро вітає з Всеукраїнським днем бібліотек усіх, хто любить і шанує бібліотеки, цінує книгу і бачить у читанні та навчанні шлях до майбутніх змін у нашій країні.

Бібліотеки завжди були осередками, де зберігається  пам’ять поколінь, де панує тиша, де надбання людства готові до того, аби їх сприймали нинішні покоління і ставали мудрішими завдяки книжкам та невичерпним джерелам, набували знань і вчилися шанувати  і примножувати культурні традиції і  цінності.

Але ж є сьогодення – динамічне, конструктивне, жорстке і вибагливе. Настають нові часи і у періоди загострення протистоянь традиційного і нового особливо чуттєвими є ті, хто всебічно залежить від держави, бюджету, політики … Такими сьогодні  є бібліотеки.

Прагнучи до змін, професійно усвідомлюючи їхню необхідність та невідворотність, працівники бібліотек активно працюють над тим, аби наблизити та  пришвидшити процес змін і реформ,  максимально мінімізувати можливі ризики та втрати. Не зважаючи ні на що, ми маємо зберегти бібліотеку як суспільну цінність, як джерело чистоти духу, як ідеал.

Шановні колеги бібліотекарі! Щиро вітаємо вас з Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо бути невтомними і наполегливими, мужньо долати труднощі, а своєю громадянською позицією та професійною діяльністю наближати наші бібліотеки до європейських стандартів, сприяти реформам, перетворенням та модернізації.

Шановні читачі, друзі та партнери бібліотек! Вітаємо вас зі святом! Щиро бажаємо всім серцем, прагненнями та вчинками допомагати бібліотекам! Будьте завжди поруч, сприяйте збереженню бібліотек, будівництву нових бібліотек! Проживайте у бібліотеках та спільно з бібліотеками кращі хвилини свого життя! Насолоджуйтеся часом, проведеним у бібліотеці!

Бажаємо усім міцного здоров’я, наснаги та впевненості у тому, що завдяки бібліотекам, книзі та читанню ми переборемо труднощі, здолаємо ворожу агресію і станемо процвітаючою, гармонійною країною мудрих та самодостатніх людей.

З повагою, директор Сторожинецької ЦБС Іванна Лугина

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ