У Сторожинецькій районній бібліотеці відбулося свято “Мандрівка козацьким краєм”

Найкращі вояки –
Запорізькі козаки!
І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч.
Долина козацький клич!

Нашу мандрівку в історію давню і близьку, поєднали розповідь про славну Січ Запорозьку з тими піснями і думами, що їх складав народ про своїх героїв, своїх богатирів, цих, святих лицарів, захисників Батьківщини. Козацтво – найяскравіший спалах в історії України. Протягом кількох століть, – від кінця XV до кінця XVIII, – тривала на нашій землі доба, названа козацькою ерою.

Як багато важила вона в історії України, свідчить той факт, що нас, українців, і сьогодні звуть у світі козацьким народом. Та й самі ми не втратили духовного зв’язку з лицарями-козаками.

Скільки мужніх, сміливих воїнів і зараз захищають нашу рідну країну, стоять на сторожі нашої держави. Вони захищають нас у повітрі, на суші та у водних просторах.
У наші часи захисником Батьківщини може бути не лише людина-богатир, а й звичайні юнаки та дівчата, але вони обов’язково повинні бути освіченими, здоровими, сильними і сміливими. Для цього ще з дитинства треба дбати про здоров’я, гарно вчитися, любити фізкультуру і спорт.

Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш.

Напередодні Дня українського козацтва, працівники районної дитячої бібліотеки підготували і провели свято “Мандрівка козацьким краєм”.

В читальному залі була оформлена розгорнута книжкова виставка “Відлуння козацької слави”. Під час заходу діти мали змогу переглянути відео-фільм: “Історія України. Початок Січі. Запорізька Січ”, відео “Характерники ГоПак”, перегляд відео-кліпу “Армія України”, прозвучали пісні “Гей ви, Козаченьки”, “Пісня про козаків”, “Гей, Соколи”, “Козацькому роду – нема переводу”.

Наприкінці свята, на яке були запрошені учні шестикласники Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст., ведучі провели з дітьми цікаву історичну вікторину.

Джерело: Сторожинецька районна дитяча бібліотека

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ