Мандрівний кінофестиваль DocuDays UA на Сторожинеччині

Нещодавно у бібліотеках Сторожинецького району проходив Мандрівний кінофестиваль документального кіно про права людини DocuDays UA, метою якого було сприяння популяризації й розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

Фільм “Альфредо” про сім’ю циркових артистів, знятий режисерами Майке фон дер Лінден та Мар’є Губе, які є дебютантами у документальному кіно, всі бажаючі мали змогу проглянути у Сторожинецькій центральній районній бібліотеці, у бібліотеках сіл Панка, Стара Жадова, Слобода Комарівці, Комарівці та у Михальчанській місцевій школі.

13-річний Альфредо Лоренцо має мрію: він хоче стати найсильнішим чарівником у світі. Це не така собі забаганка, адже уся його родина працює у сфері розваг. Він все життя показує фокуси і має давній артистичний рід. Тому уся родина допомагає йому втілити мрію. Аби досягти мети, він проходить довгий шлях тренувань, виступів та конкурсів фокусників. Саме життя Альфредо схоже на велике шоу, але чого це вартує – визначити своє майбутнє у такому юному віці? Як Альфредо справляється з тиском, напругою тренувань і життям у світлі софітів?

Ці та інші питання стали основою дискусії між учнями Сторожинецької ЗОШ №1 (керівник Горланова Світлана Іванівна) та координатором Міжнародного фестивалю Дмитром Міцевичем, який в черговий раз завітав до районної бібліотеки.

Паралельно із кінопоказами в бібліотеці триває правозахисна програма фестивалю, на яку Дмитро запрошує активістів, громадських діячів, журналістів та всіх охочих до дискусій, презентацій, тренінгів та перегляду кінострічок.

Фільми демонструвались для молоді та та учнів-старшокласників, які були зацікавлені ідеєю проведення фестивалю. Серед глядацької аудиторії були присутні і викладачі місцевих шкіл. Після перегляду фільму проводились обговорення на тему прав людини, в яких молодь брала активну участь.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ