Військовослужбовці провели для старшокласників урок мужності

З метою організації патріотичного виховання учнівської молоді в Сторожинецькій районній бібліотеці до Дня захисника України був організований урок мужності “Знову присягаємо ім’ям матері своєї – України” із старшокласниками ліцею.

Метою патріотичного виховання є становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати та забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.

На захід був запрошений замісник військового комісару районну майор Іларіонов Максим Анатолійович, який ознайомив учнів із специфікою військової служби, підготовкою до виконання обов’язків солдата,  про особливості служби в Збройних Силах України, які необхідно виховувати в собі якості, необхідні майбутньому воїнові.

Крім того, Максим Анатолійович наголосив на значущість й повагу до військової служби, бажання у молоді здобувати військові професії, психологічну і фізичну готовність проходити військову службу.

Напружена політична і воєнна ситуація вУкраїні не обійшла стороною і наше місто, жителі якого несуть службу в зоні антитерористичної операції.

В бібліотеку на зустріч з учнями завітали учасники АТО Павлишин Дмитро Ярославович та Ходан Юрій Васильович, які розповіли  про свою службу у зоні проведення АТО, свої обов’язки, що значить на війні братерство і дружба, розповіли про побратимів-Героїв,які віддали життя заради їхнього майбутнього, дізналися більше про події на сході України.

Емоційна і відкрита розповідь не залишила байдужим жодного учня. Молодь висловила вдячність людям, які самовіддано захищають нашу рідну Україну. Гості відповіли на питання учнів.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих Героїв-земляків. Присутні мали змогу спільно переглянути патріотичні фільми «Армія з народом!», та «Хроніка війни. Останні події в зоні АТО».

Бібліотекарі презентували відеопідкаст «Стань на захист України!» про нові книги, що висвітлюють події на Сході країни, про українських воїнів – учасників антитерористичної операції, волонтерів та громадян, які зробили значний внесок у зміцнення обороноздатності України.

Література даної тематики спрямована на формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності і любові до Батьківщини, постійної готовності до виконання свого обов’язку із захисту національних інтересів.

Джерело: завідуюча відділом обслуговування Сторожинецької ЦРБ Кухарєва Н.М.

Категорія: АТО Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ