Учні Сторожинецького ліцею вибороли диплом ІІ ступеня у турнірі юних георгафів Буковини

Нещодавно команда учнів Сторожинецької міської ради “Еврика” виборола диплом ІІ ступеня у турнірі юних географів Буковини. Цього разу команду представляли учні 9 та 10 класів Сторожинецького районного ліцею: Давидян Владислава, Тинку Ксенія, Балінов Сергій, Козак Ірина, Мукоєд Андрій.

Турнір – це змагання школярів у формі рольової гри, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні географічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях.

Капітан команди, Давидян Владислава, емоційно ділиться своїми враженнями: “Мені надзвичайно сподобався турнір! Незважаючи на те, що у нашої команди були достатньо сильні суперники, протягом інтелектуальних боїв ми змогли відстоювати власні позиції та думки, демонструючи глибокі знання з географії.

Вважаю, що наші виступи у ролі доповідачів, опонентів та рецензентів були конструктивними, мали наукову достовірність та кожен з нас володів умінням вести наукову дискусію (бо цьому передували неодноразові тренування, репетиції та участь у подібних інтелектуальних змаганнях).

Я переконана, що такі турніри допомагають розвивати особистість, впевненість у власних силах, ораторські здібності а головне – вміння працювати разом в одній команді. Це і допомогло нам здобути почесне друге місце”.

Хочеться відзначити, що Владиславу ще нагороджено грамотою “Кращий опонент” обласних ігор турніру юних географів.

Сергій Балінов, який у цьому навчальному році брав участь у трьох таких турнірах (з біології, математики та географії), зазначив: “Я дуже радий, що зміг взяти участь у цьому географічному баттлі команд! Неодноразово буваючи на таких заходах, я зробив висновок: такі ігри-турніри навчають нас командної гри, артистичності та вміння відстоювати свою думку”.

Товариш по команді Андрій Мукоєд відмітив, що такий турнір найбільше демонструє командну гру, вчить, як правильно працювати в команді задля досягнення спільної перемоги. А такі навички роботи в команді, продовжує хлопець, знадобляться в подальшому житті: в університеті, на роботі.

Керівник команди, вчитель географії Сторожинецького районного ліцею Чунтул Вікторія Іванівна, вдало проводить систематичну роботу з обдарованими учнями у підготовці до олімпіад, конкурсів, турнірів. Так, в позаминулому році вона стала керівником команди юних географів, які представляли Чернівецьку область на Всеукраїнському турнірі юних географів на Волині.

Вікторія Іванівна переконана: “Кожен Турнір юних географів є досягненням усіх його учасників, він формує у школярів інтерес до природничих наук, сприяє поглибленому вивченню географії. Командна гра, наукові дискусії в боях, спілкування з членами журі (вчителями, методистами, викладачами) є чудовою підготовкою майбутніх студентів та науковців. Тільки за умови вмінню працювати разом на досягнення спільної ідеї можна досягти високих результатів”.

Як керівник методичного об’єднання вчителів географії, Вікторія Іванівна відзначила допомогу колег, вчителів-географії, які активно долучилися до підготовки команди у змаганнях: Няйко Людмили Сільвестрівни (Сторожинецька ЗОШ І-ІІІ ст №1), Гринчука Степана Георгійовича (Костинецький НВК), Івончак Ольги Миколаївни (Новобросковецька ЗОШ І-ІІІ ст.№1), Хрестик Оксани Петрівни (Панківський НВК), Гакман Зої Василівни (Зруб-Комарівська ЗОШ І-ІІ ст.), Грицак Діани Георгіївни (Комарівська ЗОШ І-ІІ ст.), Єврейнової Інни Іллівни (Ясенська ЗОШ І-ІІ ст.).

Джерело: методист Центру надання методичної допомоги В.М. Багрій

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ