До Дня захисника України в Давидівській ЗОШ І-ІІІ ст. провели сімейні спортивні ігри

З нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України в Давидівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів. Класний керівник 3-Б класу Москалюк М.М. підготувала та провела захід “Козацькому роду нема переводу”. Особливо цікавими були конкурси “Вершники”, “Втеча з полону”, “Забава кашоварів”, “Переправа через річку”.

Цікаве та веселе свято провели учні 3-А класу (класний керівник Мельничук С.Г.) “Козацькі розваги”. Захід пройшов жваво і весело. Активними були учасники двох команд. Учасники завзято змагалися у силі та спритності, а за підсумками результатів перемогла дружба. Наприкінці заходу команди були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

У спортивній залі школи відбулося спортивне свято для учнів 2-Акласу “Тато, мама і я – спортивна сім’я!” (класний керівник Гринук В.Д.). У змаганнях взяли участь 4 сім’ї. Родини міряли свої сили у спортивному єралаші, різноманітних вправах з м’ячами, тенісними ракетками та іншим спортивним інвентарем. Кожен член команди змагався з своїми суперниками на спритність, швидкість та рівновагу. Переможці та призери заходу визначалися за найменшим часом проходження дистанції.

У напружених, але дружніх змаганнях перемогу здобула сім’я Стоколоса Олександра, сім’я Кміта Валентина посіла друге місце, а сім’я Тоненького Олексанра та Черней Альони розділили між собою третє місце. Всі сім’ї – учасники свята були нагороджені грамотами адміністрації школи.

Батьки учнів 1-А класу з дітьми взяли участь у спортивно-розважальній грі “Я і мама”. У процесі захоплюючої гри кожен учасник розкрив себе з нового боку, дізнався про свої слабкі і сильні сторони, отримав яскраві емоції. Цілком імовірно, що дитина під час гри побачила у своїх батьках таких же дітей. Гра в реальності є прекрасним рішенням для зближення батьків зі своїми дітьми.

Учні 4-Б класу провели Урок мужності “Слава Україні! Героям слава!”, на який був запрошений односельчанин, учасник АТО Войцицький С.Л.

Затамувавши подих, діти слухали про те, що довелося йому побачити і пережити, захищаючи нашу країну. Ретельно підбираючи слова, мужній воїн описував жахіття цієї нав’язаної нам війни. Згадали також і загиблого односельчанина, героя України Леонтія Іллю. Закінчився урок, догоріла свічка, запалена на спомин всіх тих, хто загинув за Незалежну Україну, а учні ще довго не розходилися: розпитували, розглядали одяг і дякували.

Учні 9-11 класів взяли участь у спортивно-патріотичній грі “Спритний ерудит”. На етапах гри учасники демонстрували вміння зі стройової підготовки, знання історії українського народу, українського козацтва та державних символів України, брали участь у командній інтелектуально-екстремальній грі з елементами спортивного орієнтування.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Категорія: Освіта Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ