В мисливських угіддях Сторожинецького лісгоспу стартує полювання на парнокопитних

В суботу, 4 листопада, на території мисливського господарства «Зубровиця», що у складі ДП «Сторожинецький лісгосп»,  розпочинається сезон полювання на диких парнокопитних тварин – оленя благородного, дикого кабана, козулю європейську. Під час цих полювань дозволено також відстріл вовка. Мисливський сезон-2017 триватиме до 31 грудня включно.

Як зазначає головний мисливствознавець Сторожинецького держлісгоспу Сергій Чистов, ліміт добування включає 7 оленів, 33 кабана і 37 козуль.

Дозволено колективне та загонне полювання. Воно буде проводитися тільки у суботу та неділю.

У відповідності до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання», з рушницею на дичину вийдуть лише ті, хто має необхідні документи: посвідчення мисливця, контрольну картку, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензію і відстрільну картку) та дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. На собак мисливських порід повинні бути відповідні паспорти.
Перед початком полювання його розпорядник, призначений окремим наказом керівництва держлісгоспу, проводить серед учасників інструктаж з правил полювання та техніки безпеки.

«Відкриття мисливського сезону можна порівняти зі збором врожаю після напруженої роботи єгерської служби протягом всього року, – розповідає Сергій Чистов – Наші єгеря проводять заготівлю кормів, підгодівлю тварин, будують об’єкти біотехнії, так ми називаємо інфраструктуру мисливського господарства, в яку входять годівниці, солонці, кормосховища».

Крім того, єгеря постійно покращують кормову базу мисливських угідь створенням кормових полів для диких тварин. На цих полях вирощують топінамбур, овес, люпин, гречку, сою, якими годуються тварини взимку.

Важливий напрям роботи єгерської служби – відстріл шкідливих хижаків (лисиць, вовків) і, звичайно, боротьба з браконьєрством.

«Цього року по мисливських угіддях «Зубровиці» працівники єгерської служби держлісгоспу склали 17 протоколів про порушення правил полювання. Усі порушники сплатили штрафи та відшкодували нанесені державі збитки», – констатує Сергій Чистов.

Слід зазначити, що грошові компенсації за незаконне видобування або знищення диких тварин суттєво зросли. За незаконно добуту козулю браконьєри сплачують 32 тисячі гривень (було 9 тис. грн.), за кабана – 40 тис. грн, а за оленя – 60 тис. грн.

Тож працівники мисливського господарства звертаються до усіх мисливців із закликом дотримуватися вимог законів України про полювання.

ДОВІДКОВО: Мисливське господарство «Зубровиця» обіймає 20 тисяч гектарів і розташоване на території п’яти лісництв ДП «Сторожинецький лісгосп»: Банилівське, Гильчанське, Їжівське, Чудейське і Красноїльське.

Цього року вперше серед користувачів мисливських угідь Сторожинеччини з’явилися приватні мисливські клуби в офіційному статусі громадських організацій.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ