Вихованці Сторожинецького ЦДЮТ стали переможцями фестивалю-конкурсу “Джерело надій”

У нашому місті є заклади, де виховують дітей в естетичному, художньому, декоративно-прикладному напрямах. Із задоволенням діти відвідують Сторожинецький ЦДЮТ.

Майстри цього закладу навчають їх професійно ліпити фігурки з глини, вишивати картини бісером, вирізати витинанки з паперу, малювати на тканині (батик), робити з тканини ляльки-мотанки та фігурки з бісеру. Усі дітки працюють як маленькі майстри і цьому є свідчення того, що їхні роботи завжди отримують призові місця на фестивалях та конкурсах з декоративно-прикладного мистецтва.

Нещодавно відбувся регіональний фестиваль-конкурс мистецтв “Джерело надій”, у якому взяли участь п’ять вихованців Сторожинецького ЦДЮТ. Всі вони отримали призові місця – Попова Софія за виставку картин виконаних у техніці “батик” отримала І місце у І (молодша група) віковій категорії (керівник гуртка Данилюк Наталя Юріївна).

Театр мод “Скринька Пандори” продемонстрували гуртківці ЦДЮТ в танцювальному жанрі – сучасні, вечірні та танцювальні костюми. Журі високо оцінили їх чудовий легкий виступ у старшій віковій категорії і присвоїли їм І місце. Підготувала виступ керівник гуртка “Моделювання сценічного костюму” Данилюк Н.Ю.

Була організована виставка вишитих робіт техніками “хрестик”, “бісер” та “килимкова вишивка”. Ці роботи представили: Крушельницька Марія – картини килимковою вишивкою, Стефанюк Анастасія – картини хрестиком (керівник гуртка – Шейчук Олена Георгіївна), Миронюк Марія – картини вишиті бісером, Іліка Маргарита – цікаві ніжні і легкі, мов сніжинки, витинанки (керівник – Іліка Емма Іванівна).

Дівчата нагороджені Дипломом Гран-прі VІІІ регіонального фестивалю-конкурсу “Джерело надій” і були запрошені на ІХ Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв, що відбувся 28 жовтня 2017 року у м. Києві.

Представивши свої картини у столиці, вихованки гуртка були нагороджені рюкзаками та медалями, а після перегляду картин, журі відзначили наших конкурсанток:

у І віковій категорії переможцями стали: Іліка Маргарита та Миронюк Марія – І місця;

у ІІІ віковій категорії – Крушельницька Марія і Стефанюк Анастасія нагороджені дипломами Гран-Прі та Сертифікатами на суму 100 євро на всі фестивалі, які пропонує ТОВ АЛМАРСС у Болгарії, Грузії та Греції.

Джерело: директор Сторожинецького ЦДЮТ І.О.Корчинська

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ