У Дібрівській ЗОШ відбувся захід з нагоди 80-річчя Самійла Миколайовича Слюсарчука

Добро живе в моїй душі.
Зроби добро.  Лиш не кажи
Про плату.
І станеш сам добрішим.
Не на жарт.
Для цього треба зовсім
Небагато –
Хоча б словечко тепле
Мовила душа.

Під таким гаслом з ініціативи сільського бібліотекаря Шевчук Марії Афтанасіївни у Дібрівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся захід до 80-річчя від Дня народження відомого поета, журналіста, нашого краянина – Самійла Миколайовича Слюсарчука.

В його фонотеці ще й досі зберігаються ті перші випуски по радіо, характерною рисою яких є щира любов до людей, ненависть до несправедливості. Саме спілкування з чарівною природою наклало свій відбиток на його журналістське й поетичне слово.

«І люблю, сміюся, і плачу…» – так мовить поетична душа досвідченого журналіста, Самійла Слюсарчука. Тільки любляча душа може писати сатиричні та гумористичні твори, тільки небайдужа людина помічає те, попри що проходило щодня, ховаючи очі. А байдужих до поезії Самійла Миколайовича нема, бо в ній і радість життя, і тепло рідної хати, і спів солов’я, що наповнює душу натхненням, і щира сповідь митця.

Саме такими небайдужими і були учні Дібрівської ЗОШ І-ІІ ступенів, які дізналися на заході про життєвий і творчий шлях поета. Зацікавили учнів збірки поезій «Мереживо прожитих літ», «Чисте світло сподівань», «Промінь сонячний у душі», з яких учні озвучили поезії та робили їх аналіз. Зацікавило учнів те, що вірші Самійла Миколайовича Слюсарчука покладені на музику,  які учні мали змогу прослухати.

Насамкінець була проведена підсумкова вікторина, в якій було визначено переможців, а саме: Палагнюк Анастасія, Серецька Богдана, Серецький Микола, Флорескул Антон, Сорокан Віталій, Гуцуляк Євгенія, Флорескул Тетяна.

На жаль, за станом здоров’я Самійло Миколайович не зміг прибути в навчальний заклад. Слова вдячності та поздоровлень із ювілеєм хочуть побажати учні, педагоги Вам, дорогий наш краянин Самійле Миколайовичу. Живіть ще багато, багато років, пишіть, творіть, радійте життю, бо Ви цього варті. Ваші поезії назавжди залишаться в наших серцях!

Джерело: вчитель української мови та літератури Савчук Т.Д.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ