Працівники та вихованці ЦЕНТУМу закликають підвищувати свою екологічну культуру

Минулого тижня в Сторожинецькому ЦЕНТУМі проведено засідання методичного об’єднання керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму на тему: “Виховання екологічної культури та національної свідомості вихованців позашкілля на заняттях гуртків еколого-натуралістичного напрямку”.

“Екологічна освіта”, “екологічне виховання” – ці терміни давно вже стали звичними для сучасної педагогічної науки. Екологічна освіта і виховання є основою для формування людини з високим почуттям обов’язку перед суспільством, формування її національно-патріотичної свідомості людини, здатної відстояти свою соціальну позицію в умовах, коли стан довкілля катастрофічно погіршується і гостро відчувається дефіцит культури населення.

Для формування нового гуманно-морального ставлення до природи на заняттях гуртківців ЦЕНТУМу педагоги розвивають екологічну свідомість та мислення школярів, їх практичний досвід раціонального природокористування, вміння приймати екологічно доцільні рішення у майбутній професійній діяльності.

Можливість збагачувати свої знання про природу рідного краю, вивчати і досліджувати її, розвивати екологічну культуру вихованців надають в тому числі й  екскурсії  мальовничими куточками рідного краю. Тут вихованці вчаться поводитись у природі, не завдаючи їй шкоди, отримувати естетичну і моральну насолоду від спілкування з природою, любити свою маленьку батьківщину, що є куточком рідної України.

Криком душі завершувались майже всі презентації та виступи.  Педагоги і вихованці екологічного центру стурбовані санітарним станом лісосмуг, також заплавної частини русла річки Малий Сірет та її приток.

Традиційно вихованці гуртка “Художня кераміка” (Васелович О.Р.) під час заготівлі глини для подальшої роботи на заняттях організовують рейди прибирання  побутових відходів біля річки, які викидають недбайливі господарі. Однак чисті береги недовго милують око як перехожих, так і тих, хто поруч мешкає.

У зв’язку цим звертаємося до всієї спільноти Сторожинеччини з проханням підвищити свою національно-патріотичну свідомість та екологічну культуру!

Джерело: Сторожинецький ЦЕНТУМ, Логін Л.Т., заступник директора

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ