Учні Банилово-Підгірнівської гімназії долучились до Всеукраїнської акції “Запали свічку”

“Ні труни, ні хрестів І ні тризни!
Прямо в яму, На віки-віків!
Чорна сповідь Моєї Вітчизни
І її затамований гнів”
А. Листопад

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

Ця дата присвячена подіям 1932-1933 років, коли в результаті радянської політики хлібозаготівель і колективізації від голоду в Україні померли мільйони жителів.

Сьогодні, 24 листопада 2017 року, учні вийшли на загальногімназійну лінійку, присвячену Дню пам’яті жертв голодомору, яку підготувала педагог-організатор Микитюк Іванна Василівна.

Директор гімназії Червоняк Галина Євгеніївна наголосила учням, що ми завжди повинні пам’ятати історію наших предків, вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих 1932-1933 років та запалили “Свічу пам’яті”. Також в холі гімназії за допомогою бібліотекара Баланюк Ірини Василівни було організовано літературну фото-виставку до Дня пам’яті.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ