Дорослі пристрасті в дитячому закладі Банилова-Підгірного

В Банилово-Підгірнівському ДНЗ “Малятко” виникла конфліктна ситуація між вихователькою та головою профспілки садочку Мариною Дмитрівною Бойчук і завідуючою Любов Тодорівною Швед. 

Непорозуміння виникло через те, що вихователька зробила зауваження працівникам установи, які були присутні на кухні дитячої їдальні.

Після того, зі слів Марини Бойчук, один з працівників ДНЗ, Юрій Каленюк, досить грубо та хамовито говорив з нею і погрожував.

Завідуюча ж, замість того, щоб залагодити ситуацію, вдавала вигляд, що нічого не відбувається. Принаймні, саме так вихователька виклала ситуацію в заяві на ім’я секретаря міської ради.

Також Марина Бойчук звернулася до поліції з заявою про погрози з сторони працівника садочку.

Заява вихователя ДНЗ ''Малятко'' Марини Бойчук щодо конфлікту з завідуючою

Також, як видно з заяви, там є припущення, що можливою причиною негативного ставлення до виховательки є її намагання, як голови профкому, забезпечити виплату оздоровчих персоналу садочку.

В свою чергу частина колективу написала спільне звернення до міського голови Миколи Карлійчука з протилежними твердженнями, згідно яких саме Марина Бойчук є підбурювачем спокою в колективі ДНЗ, а ніяких порушень в роботі завідуючої Любові Швед вони не бачать.

Заява працівників ДНЗ ''Малятко'' щодо виховательки Марини Бойчук

Вже на захист виховательки виступили батьки та друга частина колективу, при чому однією з можливих причин негативного ставлення до неї є те, що вона ще в 2016 році добивалася індексації заробітної плати від тодішнього сільського голови Валерія Абрамчука.

Також в заяві є ствердження, що завдяки діям Марини Бойчук, колектив дізнався про те, що, можливо, зарплату в ДНЗ отримували так звані “мертві душі”, тобто люди, оформлені на роботу в закладі, але які жодного дня там не працювали.

Заява батьків молодшої групи ДНЗ ''Малятко'' щодо виховательки Марини Бойчук

Заява від частини колективу ДНЗ ''Малятко'' з проханням захисту виховательки

Конфліктна ситуація загрожувала порушенням нормального режиму функціонування дитячого навчального закладу – цьому не сприяли взаємовідносини, які складалися в колективі, коли дві частини були полярно налаштовані одна проти одної. Негативу додавало і те, що часом “вияснення стосунків” відбувалося в присутності вихованців – малих дітей.

Заяви виховательки та колективу були надані на розгляд депутатської комісії Сторожинецької міської ради з питань освіти. Після розгляду стало зрозуміло, що силами депутатів вирішити ситуацію важко, тому до її улагодження долучилися і секретар міської ради Ігор Матейчук, і перший заступник міського голови Петро Брижак, і староста села Майя Палійчук, і навіть голова громади.

В п’ятницю, 24 листопада 2017 року, до ДНЗ “Малятко” мала виїхати розширена комісія міської ради, створена міським головою, яка мала провести комплексну перевірку діяльності закладу. Але, з різних обставин, кворуму не назбиралося.

Тому депутати, які входять до комісії з питань освіти, – Тамара Чернявська, Світлана Грендей та Орест Малованюк, – вирішили розглянути на місці заяви виховательки та колективу саме з конфлікту між ними, заслухавши всі сторони, при цьому не проводячи перевірку роботи закладу.

Через декілька хвилин спілкування до дискусії долучився депутат міської ради Павло Штефюк та в.о. старости Банилова-Підгірного Майя Палійчук, а також вихователі та жителі села.

Трохи пізніше прибули депутати міської ради Борис Присяжнюк та Микола Деліцой. Конструктивна розмова перетворилася на “вияснення відносин” майже по всіх питаннях, які наболіли вихователям та адміністрації закладу.

Також під час розмови озвучили, що у Марини Бойчук на робочому місці пропав мобільний телефон, що й стало причиною другого звернення до правоохоронців. На телефоні був запис спілкування завідуючої садочку з вихователькою.

Після того, як емоції трохи стихли, в кабінеті завідуючої садочку Любов Швед зазначила, що прийме дисциплінарні міри до сторін конфлікту, якщо він не залагодиться.

Вже через декілька годин і Марина Бойчук, і Любов Швед в телефонній розмові розповіли, що після непростого спілкування в колективі, конфлікт був залагоджений. Сторони прийшли до примирення.

Категорія: Важливо Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ