Вчителі говорили про формування інформаційної культури засобами телекомунікаційних технологій

На базі Сторожинецького районного ліцею відбулось засідання методичного об’єднання вчителів інформатики. Відкрили роботу методист ЦНМД ВОМС Багрій В.М. та директор Сторожинецького районного ліцею Багрій В.І., який представив досягнення учнів та педагогів ліцею у роботі з обдарованими дітьми.

Сучасні форми та методи роботи на уроці інформатики у 9 класі продемонстрував учитель інформатики Сторожинецького районного ліцею Мірвальд Б.С. з темою уроку «Карти знань. Редактори карт знань. Створення, опрацювання і дослідження інформаційних моделей».

Інтегроване навчання є діючою моделлю активізації інтелектуальної діяльності та розвиваючих прийомів навчання. Воно зобов’язує до використання різноманітних форм викладання, що має великий вплив на ефективність сприйняття учнями навчального матеріалу. Інтегровані та бінарні уроки підвищують у дітей інтерес до навчання.

Яскравим прикладом цього твердження став бінарний урок у 8-Г класі на тему: «Випаровування і конденсація. Використання анімації при моделюванні фізичних процесів», який провели педагоги Сторожинецького районного ліцею Ікованюк В.М. (учитель фізики) та Кучук Є.О. (вчитель інформатики).

Про важливість роботи з обдарованими дітьми, участь їх у Всеукраїнських учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах розповідала методист ЦНМД ВОМС Багрій В.М. Також вона наголосила про важливість тісної співпраці вчителів інформатики та педагогів-предметників у підготовці до ДПА та ЗНО.

Таким практичним заняттям став майстер-клас: «Створення тестів в програмі My Test вчителями-предметниками у підготовці до уроків, ДПА, ЗНО», проведений Кучук Є.О.

В обговоренні відвіданих заходів, члени методичного об’єднання громади відзначили конструктивну роботу засідання, його творчий напрям та практичну спрямованість.

Джерело: ЦНМД ВОМС

 

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ