Представники Сторожинецької громади дізнавалися про особливості функціонування ОСББ та ОСН на Волині

Представники Сторожинецької громади у складі делегації Чернівецької області на чолі з заступником голови ЧОГО “Комітет виборців” Ігорем Бабюком відвідали Волинську область, де мали можливість дізнатися про функціонування ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) та ОСН (органів самоорганізації населення) у місті Луцьк та в Княгининівській ОТГ Луцького району.

Контейнери для ТПВ, які планують розмістити в межах Княгининівської громади вздовж автошляхів

У Княгининівській сільській раді голова громади Олена Твердохліб розповіла про вже досить великий досвід роботи з розвитку громадської активності та забезпечення участі у вирішенні питань місцевого розвитку у невеликій та компактній громаді.

Разом з керівником Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Іриною Гайдучик сторожинчани відвідали Центр енергоефективності та енергозбереження, який функціонує спільним коштом Асоціації ОСББ міста Луцьк, представників будівельних фірм та міської ради.

Експерт Центру розповів про ефективність утеплення багатоквартирних будинків та навів приклади більш ніж трикратного зменшення платежів за тепло, навіть за умови отримання жителями державних “теплих” кредитів.

Перший заступник голови Луцької міської ради Григорій Недопад ознайомив делегацію Чернівецької області з досвідом лучан у підтримці ОСББ, яких в місті вже більше 450.

Також плідно поспілкувалися з представниками Управління житлово-комунального господарства міста Володимир-Волинський, які розповіли, що залучення співфінансування від жителів через ОСББ та ОСН надає значні переваги для самих мешканців та для бюджету, оскільки робить можливим виконання більшого об’єму якісних робіт.

Категорія: Новини міста Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ