“З пером і мікрофоном”. В Літературно-мистецькій вітальні відбулася зустріч з Самійлом Слюсарчуком

Нещодавно в Літературно-мистецькій вітальні, що діє при районній бібліотеці, відбулася зустріч з поетом і журналістом Самійлом Миколайовичем Слюсарчуком, який нещодавно святкував свій поважний 80-річний ювілей.

Буковинська земля славиться своєю живописною природою: горами, полонинами, лісами. Вони зачаровують кожного, хто їх побачить. І нема нічого дивного, що краса ця перенесена у віші, пісні. Багато імен закарбувала поезія нашого краю. І серед них ім’я Самійла Слюсарчука, відомого на Сторожинеччині поета та журналіста, автора шістнадцяти ліричних та сатиричних збірок.

В юнацькі роки поетичні рядки Самійла Слюсарчука друкувались на сторінках журналів «Вітчизна», «Прапор», університетської багатотиражки. Його нариси друкували обласні газети «Буковина», «Молодий буковинець», районна газета «Рідний край».

Кожній творчій людині властиве вміння бачити світ по-своєму, особливо, творчо. Таким вмінням володіє і Самійло Миколайович Слюсарчук. У віршах – глибокий зміст та світобачення збагаченої життєвим досвідом людини, яка на схилі літ аналізує своє життя, виокремлюючи в ньому те сокровенне, у чому знаходиться сенс буття…

В тісному колі зібрались однодумці, колеги по перу, друзі, родина: дружина Георгіна Костянтинівна – його муза; діти, внуки та правнуки, шанувальники творчості – небайдужі до поетичного слова.

Самійло Миколайович розповів про секрети поетичної творчості, поділився з присутніми спогадами про власне дитинство, юнацькі роки, про роботу на радіо і планами на майбутнє.

Щирий, простий у спілкуванні, жартівливий і водночас серйозний – він постійно у центрі подій, що відбуваються навколо нас. Працював на радіомовленні – редактором Сторожинецького районного радіомовлення.

38 років поспіль ми чули із своїх гучномовців «Говорить Сторожинець. Доброго дня вам, шановні краяни!» – з добрим віншувальним словом звернувся колега по мікрофону Гашпар Василь Юрійович.

До вітального слова був запрошений присутній на заході Гринчук Сергій Васильйович – керівник апарату РДА. Омелян Столяр, однокласник Самійла Миколайовича, зачитав вірш присвяту з нагоди 80-річного ювілею, а поет і пісняр Ігор Мисько виконав пісню на слова Самійла Миколайовича «Обнімімося друзі».

Свою повагу виразив голова ветеранської організації Іваніков Анатолій Іванович. В заході також брали участь наймолодші читачі, учні ліцею (керівник Герасимюк Р. А.), які читали вірші та гуморески поета.

На поетичному святі звучали теплі і щирі слова і побажання, дотепні гуморески, спогади з життя і журналістського минулого. На честь ювіляра пролунало «Многая літа!»

Щиро здоровимо його з ювілеєм, зичимо великого щастя і ще довгих-довгих літ!. На завершення зустрічі всі присутні мали змогу переглянути відеопідкаст «З пером і мікрофоном» по творчості Самійла Миколайовича, який підготувала районна бібліотека з нагоди 80-річного ювілею поета.

Джерело: завідуюча відділом Сторожинецької ЦРБ Кухарєва Н.М.

Категорія: Важливо Відео Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ