Команда Сторожинецького району взяла участь у обласній краєзнавчій конференції “Моя Батьківщина – Україна”.

Протягом навчального року вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків Сторожинецького ЦДЮТ здійснюють різноманітні експедиції з активним способом пересування, проводять польові дослідження на місцевості, навчально-оглядові екскурсії, пошуково-краєзнавчі заняття, що в подальшому стають підґрунтям для написання науково-дослідницьких робіт.

Свої дослідження з географії, геології, історії та фольклористики краю, а також музейної справи наші вихованці змогли представити та захистити на обласній конференції Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна», яка відбулась 25 листопада 2017 року в Чернівецькому  багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей.

Захід проводився в два етапи: заочне оцінювання досліджень членами журі та очний захист науково-дослідницьких робіт.

Делегацію Сторожинецького району на конференції представляли:

  • Кордубан Володимир та Кудельницька Софія, вихованці гуртка «Спортивний туризм» Сторожинецького ЦДЮТ (керівник Мангер В.Г.), з дослідженням проблем раціонального природокористування і охорони природи та сучасних геоморфологічних процесів. За результатами конференції нагороджені дипломами за ІІ місце.
  • Лукій Андрій, вихованець гуртка «Пішохідний туризм» Сторожинецького ЦДЮТ (керівник Цятковська С.М.), за блискучий захист звіту про спортивно-туристський похід третьої ступені складності по Центральних Горганах. Учасник виборов подяку з відзнакою суддівської колегії та здобув почесне І місце.
  • Добра Мар’яна та Зініна Юліана, вихованки гуртка «Географічне краєзнавство» Сторожинецького ЦДЮТ (керівник Драганчук С.С.), Пентескул Максим, вихованець гуртка «Юні музеєзнавці» Сторожинецького ЦДЮТ (керівник Даскалюк Л.Д.), Мотрюк Богдан та Мотрюк Маріанна, учні Старожадівського НВК (керівники Ткачук С.Д. та Сабура І.Б.) відзначені суддівською колегією за активну участь.

Тем для досліджень ще багато і наші юні дослідники не зупиняються на досягнутому. Вітаємо переможців та учасників конференції!

Джерело: Директор Сторожинецького ЦДЮТ І.О. Корчинська

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ