Лісівники – за конструктивні реформи. Колектив Сторожинецького держлісгоспу приєднався до Всеукраїнської акції протесту з недопущення руйнації лісової галузі

Трудовий колектив Сторожинецького держлісгоспу разом усіма лісогосподарськими підприємствами Буковини приєднався до Всеукраїнської акції протесту з недопущення руйнації лісової галузі держави.

Вчора, 30 листопада, біля Чернівецької облдержадміністрації профспілкові організації держлісгоспів Буковини, як і їхні колеги з усієї України, провели мирну акцію протесту, спрямовану проти знищення лісового господарства країни.

«Нашого лісгосп – один з найбільших і найпотужніших в Україні, – каже голова профкому підприємства Василь Самушко. – Завдяки діяльності нашого підприємства, завдяки нелегкій праці лісівників наповнюються бюджети держави, області і району, місцеві бюджети територіальних громад Сторожинеччини.

Сьогодні як ніколи важливо зберегти наш лісгосп, який забезпечує робочі місця, економічно-соціальний розвиток краю. Тому ми вийшли на мирну акцію протесту з вимогою до влади скасувати окремі положення «Стратегії реформування вітчизняного лісового господарства до 2020 року», які передбачають створення в країні єдиного лісового холдингу без жодного економічного обґрунтування необхідності та доцільності здійснення такого кроку.

Наслідки таких «реформ» відомі. Ми є свідками руйнації цілих галузей народного господарства України саме через створення таких холдингів. Їх діяльність містить значні корупційні ризики, перспективу скорочення робочих місць, призводить до штучного банкрутства підприємств державної форми власності, важливих для економіки країни, з подальшою приватизацією за копійки виробничих фондів, створених працею не одного покоління лісівників. Саме тому вищезазначений Указ Президента України щодо розвитку лісового господарства не допускає обмеження управлінської та фінансово-економічної самостійності державних лісогосподарських підприємств».

Учасники мітингу наголошували, що на Буковині, зокрема у Сторожинецькому районі, ліси відіграють важливу економічну і соціальну роль. Лісогосподарський сектор демонструє стабільне зростання. Лісогосподарські підприємства державної форми власності створюють робочі місця і є основними, а подекуди єдиними роботодавцями у сільській та гірській місцевостях краю. Щорічно вони сплачують до державних фондів та бюджетів усіх рівнів близько 200 мільйонів гривень. Їхня діяльність є основою дохідних частин місцевих бюджетів, що дозволяє територіальним громадам області реалізовувати важливі соціальні програми.

На захист бюджетоутворюючого підприємства району став голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош. Солідарність з лісівниками у питаннях недопущення руйнації лісогосподарської галузі країни, збереження державної форми власності галузевих підприємства та їх виробничої самостійності висловили представники місцевої влади, громадські організації, деревопереробники краю.

Перед учасниками мітингу виступили голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників лісового господарства Володимир Барабах, відомі і поважні колишні керівники Чернівецького обласного управління лісового господарства Василь Воробчук та Анатолій Ковальський.

Присутні на мітингу голова Чернівецької обласної держадміністрації Олександр Фищук та голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян заявили про свою підтримку справедливих вимог трудових колективів держлісгоспів.

Учасники мітингу передали звернення до голови Чернівецької облдержадміністрації О.Г. Фищука та голови Чернівецької облради І.М. Мунтяна з вимогою ухвалення органами влади конструктивних, виважених кроків щодо реформування однієї з провідних галузей економіки нашої держави, Буковини та її районів зокрема.

Категорія: Новини району Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ