У Сторожинці провели семінар на тему “Насильство в сім’ї”

Нещодавно, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», Сторожинецьким районним центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді спільно з з працівниками Сторожинецького районного відділу з питань пробації було проведено семінар лекцію з особами, які засуджені до покарань без позбавлення волі та неповнолітніми, які перебувають у конфлікті із законом на тему «Насильство в сім’ї ».

Даний захід проводився в службовому приміщенні Сторожинецького РВ з питань пробації та був спрямований на привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Жахливо, але для декого це явище уже стало нормою життя. Проте, незважаючи на такий стан справ, у більшості випадків говорити про прояви насилля вголос не прийнято.

Домашнє насильство неможливо пояснити лише бідністю чи алкоголізмом, бо ці чинники лише посилюють агресивну поведінку домашніх тиранів. Воно поширене серед людей різних національностей, різного фінансового і соціального статусу, в родинах віруючих і невіруючих.

Від насильства з боку чоловіків найбільше страждають жінки та діти , але ця проблема стосується не лише їх, страждає від цього і сам кривдник через брак любові, підтримки від своїх близьких». Правду говорять, що прагнення до насилля притаманне, як правило, слабким людям. А отже той біль та страждання, причому не обов’язково фізич­ного характеру, який приносять «слабкі люди», здебільшого найрідніші, можуть подолати сильні морально та психологічно «жертви».

Нашому суспільству треба лише навчитися вчасно розгледіти, призупинити ці явища та не за­лишатися осторонь проявів агресії, несправедливості та приниження.

Проблема насильства — це  не проблема якоїсь окремої сім’ї, це державна проблема, яку треба вирішувати гуртом, не бути байдужими, тож коли ми чуємо постійні сварки сусідів і здогадуємося про насильство у родині, ми повинні повідомити про це відповідним службам, бути активними в боротьбі з насильством, адже ми є однією маленькою складовою суспільства, у якому живемо.

Джерело: директор Сторожинецького РЦ СССДМ М. Ірініч

Категорія: Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ