В Банилові-Підгірному провели круглий стіл, присвячений письменникам та поетам Сторожинеччини

Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безмежний дотик до душі.
Ліна Костенко

Ці рядки з вірша Л. Костенко стали епіграфом засідання круглого столу “Любов до рідної землі, вони плекають словом”, яке підготували і провели вчитель початкових класів Абрамчук Алла Сільвестрівна і бібліотекар сільської бібліотеки хутора Рівня Нагорська Оксана Володимирівна. На засіданні були присутні бібліотекарі села, дирекція гімназії, вчителі початкових класів Сторожинецької громади, які завітали до Банилово-Підгірнівської гімназії на районне методоб’єднання, учні.

“Благодатна й щедра на таланти наша рідна Сторожинеччина, зігріта ласкавим сонцем, заколисана буйними вітрами. Безмежні її простори в різні пори року милують зачарований погляд подорожніх величною палітрою різнобарв’я трав, викликаючи захоплення не тільки навколишнім світом незбагненної природи, але й вельми цікавою історією” – саме так розпочала засідання Алла Сільвестрівна.

Засідання круглого столу було присвячене письменникам та поетам нашого Сторожинецького краю. Провідний бібліотекар Коваль Тетяна Павлівна до уваги всіх присутніх запропонувала книжкову виставку “Душі життєві поривання” і презентувала творчість письменників-земляків.

На зустріч з читачами за круглим столом прийшли такі відомі наші земляки – поети як Самійло Миколайович Слюсарчук з дружиною, Гулей Марія Тодорівна, а також люди які закохані в поезію і пишуть вірші, завідуюча бібліотекою №1 Стратейчук Віра Омелянівна, бібліотекар Нагорська Оксана Володимирівна і самий наймолодший учасник круглого столу, учень 5 класу Косєнков Валерій.

Першим надали слово учням гімназії, які підготували подарунок для Марії Тодорівни та Самійла Миколайовича. Діти звернулись до них їх поетичними рядками, читали вірші – посвяти, а учениця 10 класу Порчук Оленка провела презентацію “Життєвий і творчий шлях Самійла Слюсарчука”. В дарунок для нього прозвучала пісня “Вечір в Карпатах”, автором слів якої є Самійло Миколайович.

“Колись в мені помер композитор. Бо часто в моїй творчості спочатку з’являлась мелодія, а потім я писала на неї вірші” – сказала Марія Тодорівна всім присутнім,і виконала пісню яку сама ж написала. А подарунком для неї стала пісня яку виконали Оксана Володимирівна і Алла Сільвестрівна “Банилів – Підгірний”, автором слів якої є Марія Тодорівна.

Гості розповідали про себе, читали власні вірші, ділилися власними думками, дарували присутнім незабутні хвилини поезії. Заключною ноткою поезії став авторській вірш найменшого учасника засідання Валери Косєнкова, який дуже сподобався всім присутнім.

Такі прості слова, але який глибокий зміст закладено в них: любов до рідного краю, людські взаємини, почуття, музика… Немає людини, байдужої до поетичного слова. Є улюблені слова, рядки, які в певний період життя схвилювали, торкнулися струн душі і запам’яталися на все життя. Зустріч з митцями рідного краю схвилювала присутніх, адже кожен із них залишив у душах ту зернину духовності, якої нам сьогодні так не вистачає.

С заключним словом до всіх гостей звернулася директор гімназії Червоняк Галина Євгеніївна, вона подякувала гостям і побажала всім присутнім здоров’я, мирного неба, натхнення в роботі і творчості.

Зустріч пройшла в дружній, теплій обстановці, а у кінці зустрічі гостям подарували невеличкі подарунки.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ