Що ж є однією з головних причин порушення роботи водовідведення?

Субота, 9 грудня 2017 року, для працівників КП “Сторожинецьке ЖКГ” був не вихідним, а робочим днем. Бригада комунальників виїхала по зверненнях жителів вул. Миру в Сторожинці – через забиті каналізації стоки починали виходити на поверхню через люки.

Зворотня сторона всього благоустрою, що є в місті, схована під землею. І якщо на водопостачання сторожинчани можуть впливати дуже опосередковано, то на водовідведення вплив значний. Основна причина, чому вода “стоїть у хаті” – це забита каналізація. І тут виникає питання – хто ж саме забив каналізацію?

Картина не дуже “гламурна”, але це щоденні реалії – через неуважність або безвідповідальність одного потім страждають всі

Бригада, яка працювала в мікрорайоні, досить доступно продемонструвала причину заторів у трубах діаметром від 250 до 300 мм, які не так і просто забити. Шкарпетки, серветки, білизна, дротяні щітки для посуду та ще багато неприглядних речей, які вірою-правдою служили жителям багатоповерхівок, але згодом без зайвого жалю спущені в унітаз.

Потік ганчірок, збираючись з усіх поверхів, начисто блокує інженері мережі. Не так давно через це постраждав мешканець першого поверху однієї з будівель – нечистоти залили квартиру і власник зазнав значних збитків.

Минулої суботи каналізацію розчищали в тих будинках, які не знаходяться на балансі у КП “Сторожинецьке ЖКГ”, тому їх мешканці не сплачують загально-експлуатаційні витрати та всі роботи мають проводити власним коштом. В результаті підприємство зазнає збитків, тому що кожен виїзд на такий виклик досить витратний – це і оплата праці у вихідний день, і паливо на автомобіль, рукавиці та інші розхідні матеріали.

Комунальники закликають до відповідальності – здавалося б, що змита в унітаз ганчірка не зробить нічого страшного нікому. Цільове призначення каналізації не потрібно пояснювати, а ось нагадати, що туди не варто скидати тверді побутові відходи – потрібно. Тому що через безвідповідальність кожного потім страждають всі.

Категорія: ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ