Без посвідчення про приписку до призовної дільниці – “і не туди, і не сюди”

Військкомат

На підставі Закону України ”Про військовий обов’язок та військову службу” з 15 січня по 30 березня 2018 року оголошується приписка до призовної дільниці Сторожинецького районного військового комісаріату Чернівецької області.

Явці на приписку підлягають всі громадяни, які народились з 1 січня по 31 грудня 2001 року включно, котрі постійно або тимчасово проживають на території Сторожинецького району, а також громадян старших років народження, які не пройшли приписку раніше.

Усі громадяни, яким належить пройти приписку до призовних дільниць, зобов’язані прибути на приписку за адресою: м. Сторожинець, вул. Федьковича, 10, в точно визначений для них час, маючи при собі документи, що вказані в особистих повістках.

Громадяни, які не отримали особистих повісток, зобов’язані прибути для проходження медичної комісії  за вказаною адресою до 25 січня 2018 року, маючи при собі документи, які засвідчують особу.

На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” керівники підприємств, установ, організацій та навчальних закладів зобов’язані увільнити громадян, яким необхідно пройти приписку до призовних дільниць на час, необхідний для проходження приписки і забезпечити їх своєчасну явку в районний військовий комісаріат. В день проходження громадянином медичної комісії, йому на руки буде видана відповідна довідка для представлення по місцю роботи.

Без посвідчення про приписку до призовної дільниці буде не можливо прописатись (виписатись) за адресою, вступити до навчального закладу, отримати диплом, влаштуватись офіційно на роботу тощо.

Якщо громадянин тільки прописаний за адресою, але фактично проживає за кордоном, то необхідно надати підтверджуючі документи. Якщо громадянин став на облік до іншого військового комісаріату – необхідно прийти і повідомити Сторожинецький районний військовий комісаріат.

Деякі батьки роблять помилку, ”ховаючи” своїх синів. Навіть коли громадянин має групу інвалідності з дитинства – необхідно встати на військовий облік, щоб після закінчення приписки знятися за станом здоров’я та отримати військово-обліковий документ.

Джерело: Сторожинецький військовий комісаріат

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ