Вчителі біології говорили про формування у учнів природничо-наукової компетентності

Минулого тижня на базі Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулось засідання методичного об’єднання вчителів біології загальноосвітніх навчальних закладів Сторожинецької міської ради з теми: «Формування в учнів природничо-наукової компетентності як обов’язкової складової загальної культури особистості і розвитку її творчого потенціалу».

З багатим творчим досвідом педагогічної діяльності поділилась вчитель біології Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Недашківська Галина Василівна, яка досконало володіє інноваційними методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює у професійному середовищі, застосовує широкий спектр стратегій навчання, вміє продукувати оригінальні, інноваційні ідеї, ефективно використовує нестандартні форми проведення уроків біології та екології, вносить пропозиції щодо вдосконалення навчально – виховного процесу в школі. Особливу увагу звернула на тему: «Створення сучасного  кабінету біології  і його подальший цілеспрямований, поступовий розвиток – запорука успішного навчання». Педагоги мали змогу ознайомитись з навчально-методичним та матеріально-технічним оснащенням кабінету біології.

Керівник методичного об’єднання вчителів біології Мирон Марина Іванівна (Сторожинецька районна гімназія) звернула увагу вчителів на виконанні лабораторних робіт, як особливу форму диференційованого підходу до навчальної діяльності школярів на уроках біології.

Мотовилець С.М., учитель біології та хімії Банилово-Підгірнівської гімназії провела практикум «Шляхи реалізації творчого потенціалу здібних та обдарованих дітей через залучення до науково-дослідницької діяльності».

Багрій В.М., методист ЦНМД ВОМС, підвела підсумки проведення ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з біології, хімії, екології та наголосила на зосереджену підготовку учнів до участі у ІІІ етапі. Особливе значення надала питанню підготовці випускників до ДПА у формі ЗНО  з біології.

Шестакович Т.В. та Паскарюк Т.В., вчителі інформатики Давидівської  ЗОШ І-ІІІ ст. провели майстер-клас: «Створення тестів в програмі «MyTest» вчителями біології у підготовці до уроків, ДПА, ЗНО».

Педагогами біології було відзначено практичну спрямованість засідання методичного об’єднання.

Джерело: ЦНМД ВОСМ

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ