У Бобівцях вчителі обговорювали розвиток ключових компетентностей у процесі навчання географії

В Бобовецькому навчальному комплексі відбулося засідання методичного об’єднання вчителів географії закладів освіти Сторожинецької об’єднаної територіальної громади. Виступи вихованців навчального закладу та директора Бобовецького НВК Цуркан Я.В., які розповіли про історію створення школи та учнівське життя сьогодення, надихнули на теплу, творчу атмосферу під час всієї роботи засідання.

Цурка Ярослава Василівна – спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, – продемонструвала високу педагогічну майстерність на уроці географії у 7 класі з теми: «Води суходолу Південної Америки». Її уроки завжди  відзначаються продуманим використанням комплексу методів навчання, різноманітною структурою, чітко поставленими метою, конкретними завданнями, раціональною організацією самостійної роботи учнів, цікавим географічним матеріалом. Під час їх проведення вміло застосовує інформаційно – комунікаційні технології, можливості інтернету, що дає змогу активно впроваджувати методи інтенсивного навчання.

Вчитель географії Ясенської ЗОШ І-ІІ ступенів Єврейнова Інна Іллівна презентувала різні види роботи з картою на уроках географії. Також проаналізувала завдання ЗНО-2017 року, в яких використовувались картографічні матеріали,  закцентувала увагу педагогів на типових помилках, які допускають учні під час роботи з такими видами завдань.

На кожному засіданні методичного об’єднання вчителів географії завжди надається належне значення  роботі педагогів з обдарованими дітьми та підготовці до ДПА, ЗНО. Методист ЦНМД ВОМС Багрій Валентина Миколаїна наголосила на доцільному використанні тестів минулих років ЗНО при вивченні відповідних тем та завершені роботи з узагальнення матеріалів для тестового збірника.

Також для вчителів географії був проведений майстер-клас на тему: “Створення тестів з географії у програмі “My Test”, який провела вчитель інформатики Бобовецького НВК Маніліч Анастасія В’ячеславівна. Кожен педагог мав змогу навчитись створювати різні види тестів, для подальшого використання їх у практичній діяльності.

Всі учасники семінару відмітили злагоджену роботу адміністрації навчального закладу та педагогічного колективу у підготовці та проведенні освітнього заходу.

Джерело: ЦНМД ВОМС

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ