Турбота про здоров’я – найважливіша праця вихователя

…Турбота про здоров’я – найважливіша праця вихователя.
Від «життєрадості», бадьорості дітей залежить
їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток,
міцність знань, віра в свої сили.
В.Сухомлинський

Саме під таким девізом було проведено районне метод об’єднання вихователів Сторожинецької громади на базі Сторожинецького ДНЗ “Чебурашка”.

Вихователям району було презентовано різні форми роботи з дітьми по розвитку рухової активності дітей дошкільного віку за допомогою нетрадиційного фізкультурного обладнання, адже здорова дитина – це радість та щастя для батьків.

Робота з даного питання у ДНЗ проводиться системно і послідовно. Педагогічний колектив працює над реалізацією завдань фізкультурно-оздоровчого напрямку. Вихователь середньої групи Гаденко Ф.В., презентуючи роботу гуртка «Здоров′ятко», використала різне нетрадиційне фізкультурне обладнання для профілактики сколіозу, кіфозу, рівноваги, плоскостопості.

Проведеня традиційного заняття «Грайливі кошенята», вихователем Верхоляк М.П. за методикою М. Єфименко, створили присутнім веселий, бадьорий настрій.

Спільна співпраця вихователів та медичної сестри Турчиняк Г.В. у ДНЗ сприяє зміцненню здоров’я малят, а дихальні вправи зміцнюють дихальну систему та організм дитини.

Цікаво і змістовно було проведено спортивно-музичну розвагу «У Джунглях дітвора» старшими дошкільниками інструктором з фізкультури Токарюк Н.П.

Веселі, захопливі, спортивні естафети принесли дітям і дорослим багато радісних і щасливих хвилин, а граціозність та ритмічність «мавпочок», «пантер», «тигрів» та «папуг» здивували присутніх своїми гімнастичними та хореографічними вміннями. Розваги супроводжувалися веселим музичним супроводом муз. керівника Веклич О.К. По закінченню семінару завідувачем Порошняк В.В. були запропоновані , обговоренні та прийняті рекомендації для виконання в усіх ДНЗ Сторожинецької ОТГ.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ