Учні Сторожинецької художньої школи взяли участь у одній з найбільших виставок України

В середу, 13 грудня 2017 року, в Центрі культури «Вернісаж» відбулось урочисте відкриття обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв «Буковинський розмай», яка має багаторічну історію, проводиться вже 36-й раз та є своєрідним звітом творчих напрацювань початкової професійної художньої освіти в області.

Проект – один із найбільших не тільки у Чернівецькій області, а й в Україні. В експозиції учні представляють академічний рисунок, графіку, живопис, композицію, рекламний плакат, скульптуру, твори декоративно-ужиткового мистецтва, роботи виконані на пленері, а також твори ІІ етапу обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів, присвячених 100-річчю від дня народження письменника, літературознавця, фольклориста, педагога, громадського та культурного діяча Михайла Івасюка за мотивами збірки «Казки Буковини».

Дитячі малюнки завжди привертають увагу своєю щирістю, безпосередністю, відкритістю та особливою енергетикою. І саме за допомогою засобів образотворчого та народного мистецтва, знань народних традицій учні презентують свої творчі напрацювання. І їх буде представлено понад 1000. Саме така кількість робіт подали понад ніж 500 юних художників з них 67 робіт 45 авторів Сторожинецької художньої школи.

Це не звичайна подія у житті Буковини, адже виставка-конкурс черговий раз відбудеться у найбільшій виставковій залі Чернівців, де представляють свої проекти та виставки професійні художники – члени Національної спілки художників України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України та інших творчих спілок.

Виставка проводиться у переддень новорічно-різдвяних свят і триватиме до 25 грудня 2017 року. Щиро запрошуємо підтримати мистецьке майбутнє України!

Джерело: адміністрація Сторожинецької художньої школи

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ