Зустріч міністра юстиції з керівниками районних управлінь

Юстиція

Вчора (08.06.15 р.) відбулася робоча зустріч Міністра юстиції України Петренка Павла Дмитровича з керівниками районних Управлінь юстіції та їх структурних підрозділів (виконавча та реєстраційна служба).

Сторожинець представляли начальник управління юстиції Гоцуляк Василь Степанович, начальник відділу ДВС Баланюк Василь Миколайович та начальник реєстраційної служби Сташеску Крістіна Георгіївна.

Розповісти, як проходила зустріч та які питання розглядали, ми попросили начальника управління юстиції Гоцуляка Василя Степановича:

 Gutsuljak“Міністр юстиції розповів про проведення реформ в міністерстві, їх хід та перспективи роботи реформованих органів юстиції. Були висвітлені проблемні питання як організаційного характеру, так і матеріально-технічного.

Значну увагу Павло Дмитрович звернув на продовження роботи по кадровому забезпеченню органів юстиції та на завдання Мінюсту по оновленню кадрового потенціалу.

Було висвітлено питання розширення повноважень державних та приватних нотаріусів на реєстрацію оренди землі. Також висвітлювалось питання по поетапній передачі Мінюстом повноважень по реєстрації органам місцевого самоврядування.

Також обговорювалися реформи державної виконавчої служби з введенням приватних виконавців. Тобто розподіл повноважень між державними та приватними виконавцями.

На зустрічі були задані запитання до міністра з наступними відповідями, після чого Павло Дмитрович дав прес-конференцію.

Як позитив, дана зустріч дала змогу зрозуміти, що міністерство проводить велику роботу по реформуванню органів, тримає це питання на постійному контролі і, що найважливіше для нас, знає наші проблеми на місцях. Що і було озвучено міністром.

Наприклад, перевантаженість державних реєстраторів, низькі заробітні плати разом з дуже величезною відповідальністю, що в сукупності знижує мотивацію працівників. Також однім із головних, центральних питань була боротьба з корупційними правопорушеннями в органах юстиції та хід боротьби з ними.

Важливо було поспілкуватися напряму з міністром, знати позицію міністерства та виразити нашу позицію на місцях, яка стосується як реформування, так і діяльності органів юстиції з надання адміністративних послуг населенню”

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ